Ayağına takılan taş, dünyanın en eski arı peteği çıktı

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde dağda gezerken ayağına takılan taşı inceleyen vatandaş milyonlarca yıllık arı peteği fosili ile karşılaştı.

14 Ocak 2023 Cumartesi 19:45
Ayağına takılan taş, dünyanın en eski arı peteği çıktı






Ayağına takılan taş, dünyanın en eski arı peteği çıktı


Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bir yurttaş dağda gezdiği sırada arı peteği fosili buldu.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesi Bağ Mahallesinde yaşayan 75 yaşındaki Ali Kılıç, geçtiğimiz yıl dağda gezerken ayağına bir taş takıldı.


Taşı eğilip aldığında üzerindeki şekillerin farklı olduğunu gördü. taşa daha yakından bakan Kılıç, bunun altıgen şekilli arı peteği olabileceğini düşündü.

Ali Kılıç'ın yaptığı araştırmada taşın arılarca yapılmış bal peteği olduğu ve aradan geçen yıllarda taşlaşarak fosilleşmiş olabileceğini öğrendi.

Bulduğu taşı evinde gözü gibi bakan Ali Kılıç "Ben dağda geziyordum. Bizim bir zeytin ağacı bahçemiz var orada taşlı bir yerdi. O yerde gördüm bu taşı. Dikkatimi çekti. Arı peteği gibi güzel gözenekleri var onun için aldım eve getirdim. 1 yıldır bende. Bu taşın ta Nuh Aleyhi selam zamanında kaldığını düşünüyorum. Ömrüm oldukça bu taşı saklayacağım" dedi. 

Son Güncelleme: 14.01.2023 20:30
Anahtar Kelimeler:
Fosil
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.