Aydıncık'ta kışlık yufka hazırlıkları başladı

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:10
Aydıncık'ta kışlık yufka hazırlıkları başladı






YOZGAT (CİHAN)- Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde ev hanımları, kışlık ekmek ihtiyacının karşılanması için yufka yapımına başladı.

İlçede ev hanımları imece usulü birbirlerine yardım ediyor. Sabahın erken saatinde yufka yapmaya başlayan kadınlar, akşam hava kararıncaya kadar yufka ekmeğini pişirmeye devam ediyor. Her yıl sonbahar aylarında düzenli olarak yufka ekmeği yaptıklarını belirten Ayşe Yalçın, Komşularımızla ve akrabalarımızla birlikte kışın tüketeceğimiz yufka ekmeğimizi yapmaya başladık. İmece usulü, sırayla her gün birimizin ekmeğini yapıyoruz. dedi.

Yufka ekmeklerin, uzun süre bayatlamadan muhafaza edildiğini söyleyen Yalçın, Tandırda sac üzerinde pişirilen ve üst üste yığılan yufka ekmekler aylarca bayatlamadan kalıyor. Yenmek istendiğinde ise üzerlerine su serpiştirilip ıslatıldıktan sonra 5-10 dakika dinlendikten sonra yeniyor. Yufka ekmeği, özellikle de Yozgat'ımızın yöresel yemeği olan madımağın yanında ve sabanın üzerinde ısıtılarak bir dürüm içerisine çökelekle de tercih ediliyor. diye konuştu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.