Aydınlar Ocağı, turistler için 5 dilde 'Antalya ve İslam' kitabı hazırladı

13 Aralık 2012 Perşembe 17:21
Aydınlar Ocağı, turistler için 5 dilde 'Antalya ve İslam' kitabı hazırladı






ANTALYA (CİHAN)- Antalya Aydınlar Ocağı'nın hazırladığı 'Antalya ve İslam' isimli kitapla, camileri ziyaret eden turistler İslam diniyle ilgili merak ettikleri sorulara cevap bulacak.

Antalya Aydınlar Ocağı Başkanı Nasuh Boztepe, yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB), Antalya Müftülüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü gözetiminde Rotterdam İslamiyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Özcan tarafından Almanca, İngilizce, Rusça, Fransızca, Arapça ve Türkçe olarak hazırlanan 35 bin kitabın Antalya Yivli Minaresi, Manavgat Külliye Camii, Muratpaşa Camii, Tekeli Mehmet Paşa Camii, Alaaddin Camii ve müzelere bırakıldığını söyledi.

Kitapta turistlerin İslam dini ile ilgili merak ettiği soruların yanı sıra bölgenin tarihi ve kültürel yapısı hakkında da bilgi verdiklerini belirten Boztepe, kitabı okuyan turistlerin akıllarına takılan soruya cevap bulmak istemeleri hakkında İngilizce Dr. Rıfat Atay, Fransızca Mahmut Yeleser, Arapça Prof.Dr. Mustafa Özcan, Almanca Erol Güvenç, Rusça Nilüfer Kalkan ve Türkçe Nasuh Boztepe'nin elektronik posta adreslerine sorularını yazabileceğini kaydetti.

Boztepe, Hazırladığımız kitapla cami ziyaretinde bulunan turistlere yüce dinimiz hakkında akıllarına takılan sorulara doğru cevap almalarını sağlamak. Dinimizle ilgili yanlış bilgi sahibi olmalarını önüne geçmek ve ön yargılarının kırılmasını istiyoruz. Aydınlar Ocağı olarak gayemiz Antalya'ya gelen yabancı konuklara 5 dilde dinimizin doğru şekilde öğrenmelerine vesile olmak istiyoruz. dedi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.