Ayhan Çarkın: Karanlıklar aydınlanacak

20 Aralık 2011 Salı 14:58
Ayhan Çarkın: Karanlıklar aydınlanacak






Ankara'da yürütülen faili meçhul cinayetler soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski Özel Harekât polisleri Ayhan Çarkın ve Ercan Ersoy, adliyeye getirildi. Sincan F Tipi Cezaevi'nden jandarma eşliğinde Ankara Adliyesi'ne getirilen Çarkın ve Ersoy, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel'e ifade verdi. İfade sonrası basın mensuplarının sorularıyla karşılaşan Çarkın, "Karanlıklar aydınlanacak." dedi.
Ayhan Çarkın, bir gazetede çıkan açıklamalarında, "Tarık Ümit öldürüldü. Eğer mahkeme isterse cesedinin yerini söylerim. Çıkartır DNA testi yaparlar." demişti. Savcı, bu açıklamalar doğrultusunda Çarkın'ın yeniden ifadesine başvurdu. Eski Özel harekât polisleri Ayhan Çarkın ve Ercan Ersoy, faili meçhul cinayetleri soruşturan özel yetkili savcı Hakan Yüksel'e ifade verdiler. Ersoy'un ifade verme işlemi 1 saat sürerken, Çarkın'ın ifadesi ise 2 saat sürdü.
İfade sonrası jandarmanın eşliğinde adliyeden götürülen Çarkın, gazetecilerin sorularına ilişkin "Süreci takip edin" karşılığını verdi. "Karanlıklar aydınlanacak." diye bağıran Çarkın, tehdit edilip edilmediğine ilişkin ise kimsenin kendisini tehdit etmediğini vurguladı. Tarık Ümit'in gömüldüğü yeri söyleyip söylemediği ve yer gösterme yapılıp yapılmayacağına ilişkin soru karşısında Çarkın, "Süreci takip edin" demekle yetindi. Çarkın ve Ersoy, ifadelerinin ardından Sincan F Tipi cezaevine gönderildi.
Ankara 11. Ağır Ceza nöbetçi Mahkemesi faili meçhul cinayetlere ilişkin aralarında İbrahim Şahin'in de bulunduğu 7 Özel Harekâtçı için tahliye kararı vermişti. İbrahim Şahin, Enver Ulu, Ayhan Akça, Ayhan Özkan, Seyfettin Lap, Uğur Şahin ve Ahmet Demirel soruşturma kapsamında tahliye olmuştu. Soruşturma kapsamında Ayhan Çarkın ile Ercan Ersoy tutuklu bulunuyor. Nöbetçi mahkeme, CMK'nın 108'inci maddesine göre tutukluluk gerekçeleri ortadan kalktığı için tahliye kararı vermişti. Soruşturmayı yürüten Hakan Yüksel ise tahliye kararına itiraz etmişti. Ancak mahkeme henüz bu itirazı karara bağlamadı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.