• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Aykut Kocaman: Biz yine bir numaralı favoriyiz
Gündem
Yayınlanma: 23 Ağustos 2011 - 18:46

Aykut Kocaman: Biz yine bir numaralı favoriyiz

4 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Aykut Kocaman: Biz yine bir numaralı favoriyiz
Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, Werder Bremen'le yapılacak hazırlık karşılaşması öncesinde bir basın toplantısı düzenledi.  
Geçen sezonki şampiyonluk yarışının hem kendileri hem de Trabzonspor için olağanüstü olduğunu dile getiren teknik direktör Aykut Kocaman, çok özel bir oyuncu grubuna sahip olduğunu ve bu yıl da bir numaralı favorinin sarı - lacivertli takım olduğunu söyledi.  
Galatarasaray, Trabzonspor, Beşiktaş, Kayserispor, Bursaspor, Ankaragücü ve Gaziantepspor'u göz önüne alarak yaptığı değerlendirmenin ardından Kocaman, 'Biz yine bir numaralı favoriyiz bana göre. Çok özel bir oyuncu gurubumuz var. Ligin il 5-6 haftasında Şampiyonlar Ligi'yle harmanlanmış süreçte neler yaşayacağız ben de merak ediyorum ama olumluya yakın olduğunu düşünüyorum. İlk haftalarda kırılma yaşamazsak başarılı olacağız diye düşünüyorum.' dedi.  
Almanya'da gerçekleştirdikleri kampı da değerlendiren Aykut Kocaman, akıllarının bir kısmının antrenmanlarda bir kısmının da soruşturmada olduğunu dile getirerek, 'Çok sevindirici ki antrenmanlar ve maçlarda bu sürecin olumsuz hislerinin takıma yansıdığını görmedim. Burası çok önemliydi. Geçen sene zaman zaman yakındığım durumun önüne geçtiğimizi belli ediyor bu. Hazırlık maçlarında da Avrupa kupalarına yakın bir hazla oynamaları da oyuncu grubumuzun büyük çoğunluğunun iyi bir mesleki anlayışlarının olduğunu gösterdi.' şeklinde konuştu.  
Transferle ilgili soruları yanıtlayan Kocaman, hem yönetim hem de teknik ekibin transferle ilgili çalışmalarının olduğunu anlatarak, 'Mutlak ve mutlak bir forvet oyuncusu almak değil derdimiz. Doğru bir transfer arıyoruz. Bunun içinde mali tarafı da var. Bu şartlarda birisi olursa br takviye daha yapmayı kesinlikle isteriz.' diye konuştu.  
Kocaman, Bursaspor'un satış listesine koyduğu Sercan Yıldırım ile ilgilenip ilgilenilmediği yönünde de açıklamalarda bulundu.  
Sercan konusunda 'İstanbul'da olan bir şeyler varsa da biz bilmiyorsak bilemem.' diyen genç teknik adam, 'Benim Sercan konusunda en ufak bir konuşmam olmadı ama. Ligimizin değerli oyuncularından bir tanesi. Yetenekleri çok ileri bir oyuncu. Düşünülmesi gereken bir oyuncu olabilir her takım için.' şeklinde konuştu.  
  
'LUGANO, SÖZLEŞMESİNDEKİ MADDEYİ KULLANARAK AYRILABİLİR'  
Lugano ile ilgili de konuşan Aykut Kocaman, bu futbolcunun milli takımı Uruguay ile yaşamış olduğu Amerika şampiyonluğunun tecrübeli futbolcunun duygusal olarak boşalma yaşıyor olabileceğini anlatarak, 'Antrenmanlarına da devam ediyor. Ayrılmak istedikten sonra bizim çok fazla engel olabileceğimiz bir durum yok. Sözleşmesindeki maddeyi kullanarak ayrılabilir. Yıllara dayanan Fenerbahçe tecrübesi ve yararlılığını biraraya getirirseniz benim tasarrufum değil takımdan ayrılması. Ben istemem ayrılmasını. Sözleşmedeki koşuldan dolayı karar verici şu an Lugano. Gökhan için bekleyen kulüp varsa da ya sözleşmesindeki maddi bedeli ödemesi ya da pazarlık yapması gerekiyor. Gökhan'ın maddesi Lugano'ya göre biraz daha zor.' ifadelerini kullandı.  
  
YOBO VE TRANSFERDE ADI GEÇEN SOW  
Geçen sezon Fenerbahçe'de kiralık olarak forma giyen Yobo ile son bir hafta içinde artık direkt olarak temas ettiklerini dile getiren Kocaman, 'Liglerin devamı ile ilgili karar alındıktan sonra girişimlerimiz tekrar başladı. Yobo sadece performansıyla değil profesyonellik anlayışı ve takıma zaman harcamasıyla örnek gösterilecek oyunculardan birisiydi. Onun gibi oyuncuları çoğaltabilmek en büyük gayem. Umarım sağlıklı bir ortam oluşur da aramızda görürüz Yobo'yu. Yobo olmazsa da isimler farklılaşacak ama pozisyonla ilgili bir değişiklik olmayacak.' derken, Aykut Kocaman transferde basın tarafından adı yazılıp çizilen Sow ile ilgili bir transfer çalışmalarının olmadığını söyledi.  
  
'RAKİPLERİ FENERBAHÇE'Yİ SAHADA YENMELİ'  
Kocaman, bir soru üzerine fırsatçılık sözlerinin konuşulduğunu belirterek, şu yanıtı verdi: 'İnsanın içini acıtan bir durum bunlar. Eğer böyle bir durum varsa fırsatçılık hoş bir durum değil. Fenerbahçe sahada olmalı ve rakipleri de imkanları varsa Fenerbahçe'yi sahada yenmeli. Biz geçen sene yakaladığımız çıkışı sürdürecek gibi duruyoruz. Rakipler de bence Fenerbahçe'yi bu şekilde geçebilmek için daha fazla çaba göstermeli.'   
Bu arada Kocaman Şampiyonlar Ligi'nde gruplarında bulunacak takımları seçme şanslarının olmadığını dile getirerek, 'Fikstür neyse o. Tercih etmek gerekirse Barcelona'nın rakibimiz olmamasını isterim; ama çıktıktan sonra da neler yapabileceğimizi düşünmemi gerekir tabi ki.' diye konuştu.  

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sessizliğe aşık 4 burç: Gürültüden, kalabalıktan anında kaçıyorlar
Sessizliğe aşık 4 burç: Gürültüden, kalabalıktan anında kaçıyorlar
Migros’ta Temmuz fırtınası: Fırsat avcıları dikkat! Migros Seç-Al kampanyasında fırsatlar yağmur gibi
Migros’ta Temmuz fırtınası: Fırsat avcıları dikkat! Migros Seç-Al kampanyasında fırsatlar yağmur gibi
Termometreler alarm veriyor: Sıcaklık rekoru geliyor! O tarihte Türkiye yanacak
Termometreler alarm veriyor: Sıcaklık rekoru geliyor! O tarihte Türkiye yanacak
Lezzetin başkentleri belli oldu: Gurmeleri kıskandıran liste! Türkiye’den 2 şehir dünya listesini salladı
Lezzetin başkentleri belli oldu: Gurmeleri kıskandıran liste! Türkiye’den 2 şehir dünya listesini salladı
Son Haberler
Sessizliğe aşık 4 burç: Gürültüden, kalabalıktan anında kaçıyorlar
Sessizliğe aşık 4 burç: Gürültüden, kalabalıktan anında kaçıyorlar
Bekarlar bu illere akın ediyor: Yalnız ve özgür yaşam burada! Yalnız yaşamak isteyenlerin çok göç ettiği 5 şehir
Bekarlar bu illere akın ediyor: Yalnız ve özgür yaşam burada! Yalnız...
Devletten ailelere büyük jest: Başvurana anında ödeme! Aile yılı kapsamında 20 bin TL yardım başladı
Devletten ailelere büyük jest: Başvurana anında ödeme! Aile yılı...
Sıfır araç fiyatında tarihi indirim: TOGG almanın tam zamanı! 830 bin TL’ye TOGG kampanyası yok satıyor
Sıfır araç fiyatında tarihi indirim: TOGG almanın tam zamanı! 830...
Migros’ta Temmuz fırtınası: Fırsat avcıları dikkat! Migros Seç-Al kampanyasında fırsatlar yağmur gibi
Migros’ta Temmuz fırtınası: Fırsat avcıları dikkat! Migros Seç-Al...
Önder Turacı, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı
Önder Turacı, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.