• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ayşe Karaman cinayeti | Kanında 7 farklı ilaç bulundu
Gündem
Yayınlanma: 17 Eylül 2019 - 16:30

Ayşe Karaman cinayeti | Kanında 7 farklı ilaç bulundu

Ankara'da doktor arkadaşı Özgür D.'nin evinde ölü bulunan Ayşe Karaman'ın kanında 7 farklı ilaç olduğu belirlendi.

3 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ayşe Karaman cinayeti | Kanında 7 farklı ilaç bulundu

Ayşe Karaman cinayeti | Kanında 7 farklı ilaç bulundu

Cinayet mi, intihar mı tartışmaları devam ederken, anestezi teknikeri Ayşe Karaman'ın adli tıp raporu önemli ipuçları ortaya çıkardı. Ankara’da, erkek arkadaşı Uzman Dr. Özgür T.’nin (46) evinde ölü bulunan anestezi teknikeri Ayşe Karaman’ın (25) yapılan otopsisinde, kanında ’propofol’ etken maddeli anestezi ilacının da aralarında bulunduğu, 7 farklı ilaç tespit edildi. Genç kızın arkadaşının, 'Ayşe Karaman, bir keresinde Özgür T.’nin kendisine ilaç verdikten sonra uyuttuğunu ve tacizde bulunduğunu söyledi. Olaydan yaklaşık 5 gün önce de Özgür T.’nin kendisine imalı bir şekilde, ’Bu şekilde aldatılmanın sonucu ölüme götürür’ dediğini, Özgür ile arkadaşlığının artık saplantılı bir hal aldığını anlatmıştı' şeklindeki ifadesi, dosyaya girdi.


Anestezi teknikeri Ayşe Karaman, 29 Temmuz sabahı, erkek arkadaşı Uzman Dr. Özgür T.’nin, Çankaya ilçesi Dikmen Mahallesi’ndeki evinde ölü bulundu. İhbarı yapan Özgür T., sabah eve geldiğinde kız arkadaşını ölü bulduğunu ileri sürdü.

Cumhuriyet Savcısı'nın yaptığı incelemede, genç kızın yattığı yatağın yanındaki komodinin üzerinde 1 adet 20 milimetre ’propofol’ etken maddeli ilaç ampülü, 1 adet 20’lik boş kullanılmış enjektör, 1 adet 20’lik içerisinde 10 milimetre ’propofol’ enjektör, 1 adet 10 milimetre içerisinde 7 milimetre ’propofol’ içeren enjektör bulundu.

EVE GELDİĞİNDE ÖLÜ BULDUĞUNU İDDİA ETTİ

Savcılık sorgusunda, Karaman'ın kendisinden ağrı kesici ilaç istediğini, damar yolu açarak genç kıza, deksketoprofen trometamol etken maddeli ilaç ve ondansetron hidroklorür dihidrat etken maddeli ilaç verdiğini, ’propofol’ etken maddesini kendisinin vermediğini söyleyen Özgür T., ’tasarlayarak öldürmek’ suçundan tutuklandı.

Özgür T., ifadesinde gece saat 04.00 sıralarında acil bir ameliyat için çağrıldığını, ameliyat sonrası sabah eve geldiğinde Ayşe Karaman'ı ölü bulduğunu iddia etti.

ADLİ TIP RAPORUNDA 7 FARKLI İLAÇ TESPİT EDİLDİ

Soruşturma kapsamında ifade veren Ayşe Karaman’ın ailesi, Özgür T.’nin kızlarını ilaç bağımlısı yaparak, kendisine bağlandığını ve her istediğini yaptırdığını iddia etti.

Ailenin avukatı Tuğba Gültekin de şüphelinin ifadesinde de belirttiği gibi Ayşe Karaman’ın intihar etmesini gerektirecek herhangi bir sorun olmadığını, ölümüne, ancak bir doktorun elde edebileceği ’propofol’ etken maddeli ilacının neden olduğunu söyledi.

Dosyaya giren Adli Tıp Kurumu raporunda ise genç kızın kanında alkol ve bunun yanı sıra 7 farklı madde tespit edildi. Bu ilaçlar, çok güçlü uyuşturucu özelliği olan ilaçlar. Ağrı kesme ve anestezi ilacı olarak kullanılan; ’fentanil’, ’propofol’, ’mirtazapin’, ’desmetil’ ve ’keteprofen’ etken maddeli ilaçlar, doku uyuşturmak için kullanılan ’lidokain’ etken maddeli ilaç ve kanser tedavilerine bağlı bulantı ve kusmayı önlemek için kullanılan ’ondansetron’ etken maddeli ilaç.

Raporda, Karaman'ın ölümüne bu ilaçlardan hangisinin neden olduğunun tam olarak tespit edilemediği yer aldı. Savcılık da dosyayı, Ayşe Karaman'ın ölümüne neden olan ilacın tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

’BU ŞEKİLDE ALDATMAK ÖLÜME GÖTÜRÜR’ DEMİŞ’

Öte yandan Ayşe Karaman'ın bir arkadaşının savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı. Tanığın ifadesinde, 'Ayşe Karaman, Özgür T.’nin kendisine saplantılı bir şekilde bağlandığını söylüyordu. Bütün mesajlarını incelediğini ve artık kendisinden korkmaya başladığını söyledi. Ayşe Karaman, bir keresinde Özgür T.’nin kendisine ’propofol’ etken maddeli ilaç verdikten sonra uyuttuğunu ve tacizde bulunduğunu söyledi. Olaydan yaklaşık 5 gün kadar önce de Ayşe bana Özgür’ün bir arkadaşının kız arkadaşı tarafından aldatıldığını, bu olay konusunda Özgür T.’nin kendisine imalı bir şekilde, ’Bu şekilde aldatılmanın soncu ölüme götürür’ ifadelerini kullandığını, Özgür ile arkadaşlığının artık saplantılı bir hal aldığını anlatmıştı' dedi.
 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Mis gibi kokuyor ama yaklaşanı yakıyor! Güzelliğine aldanmayın: Koparmanın cezası tam 387 bin TL
Mis gibi kokuyor ama yaklaşanı yakıyor! Güzelliğine aldanmayın: Koparmanın cezası tam 387 bin TL
Meteoroloji uyardı, yaz şimdi başlıyor: Termometreler rekor kıracak, gölge bile serinletmeyecek! O gün kavurucu sıcaklar geliyor
Meteoroloji uyardı, yaz şimdi başlıyor: Termometreler rekor kıracak, gölge bile serinletmeyecek! O gün kavurucu sıcaklar geliyor
Şimşekler çakacak, sağanak başlayacak: MGM’den 6 ile gök gürültülü sağanak yağış uyarısı
Şimşekler çakacak, sağanak başlayacak: MGM’den 6 ile gök gürültülü sağanak yağış uyarısı
3 Kilo Unla Başladı, Şimdi Siparişlere Yetişemiyor! Toprağın Bereketi, El Emeğiyle Buluştu
3 Kilo Unla Başladı, Şimdi Siparişlere Yetişemiyor! Toprağın Bereketi, El Emeğiyle Buluştu
Son Haberler
Burası ne Çeşme ne Alaçatı: Saklı bir koy, cam gibi deniz! İzmir’in Maldivleri burası!
Burası ne Çeşme ne Alaçatı: Saklı bir koy, cam gibi deniz! İzmir’in...
Yağsız ama çıtır çıtır: Kahvaltıya yeni efsane! Balon gibi kabaran pişi tarifi
Yağsız ama çıtır çıtır: Kahvaltıya yeni efsane! Balon gibi kabaran...
Bakir doğası ve turkuaz deniziyle eşsiz: Unutulmaz huzur dolu tatil adresi! Ege’nin saklı cenneti sizi çağırıyor
Bakir doğası ve turkuaz deniziyle eşsiz: Unutulmaz huzur dolu tatil...
Mis gibi kokuyor ama yaklaşanı yakıyor! Güzelliğine aldanmayın: Koparmanın cezası tam 387 bin TL
Mis gibi kokuyor ama yaklaşanı yakıyor! Güzelliğine aldanmayın:...
Meteoroloji uyardı, yaz şimdi başlıyor: Termometreler rekor kıracak, gölge bile serinletmeyecek! O gün kavurucu sıcaklar geliyor
Meteoroloji uyardı, yaz şimdi başlıyor: Termometreler rekor kıracak,...
E-Spor'cuların merakla beklediği kitap raflardaki yerini aldı
E-Spor'cuların merakla beklediği kitap raflardaki yerini aldı

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.