Aytun Çıray'dan 15 Temmuz için şok iddialar; ByLock programı kullanan AK Partililer var

CHP Milletvekili ve 15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu üyesi Aytun Çıray, darbe gecesi hakkında bilgi almak istediğimiz komutanlara gönderdiğimiz davetler TBMM başkanlığı tarafından daha gönderilmemiş" dedi.

07 Kasım 2016 Pazartesi 23:52
Aytun Çıray'dan 15 Temmuz için şok iddialar; ByLock programı kullanan AK Partililer var






15 Temmuz darbe girişimi: Komutanlara ve MİT Müsteşarı'na davet gitmemiş
 
Türkiye'yi sarsan 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kurulan araştırma komisyonu CHP üyesi Aytun Çıray, komisyona bilgi vermesi için çağrılan kuvvet komutanlarına TBMM'den davet gitmediğini söyledi.

CNNTürk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılan Aytun Çıray, darbe gecesi yaşanan olaylarla ilgili önemli bilgiler verdi.

Çıray, komisyona bilgi vermesi gereken komutanların gelmesini eleştirdiğini belirterek "Bugün öğrendim, hazırladığımız davetler henüz kuvvet komutanlarına gitmemiş. Buradan Başbakan'a, Cumhurbaşkanı ve TBMM Başkanı'na çağrıda bulunuyorum. Sayın Genelkurmay Başkanı, Kuvvet Komutanları ile MİT müsteşarı için hazırlanan davetiyelerin hala yollanmadığını öğrendim, bu davetiyelerin acilen ilgili makamlara gönderilmesi gerekiyor" dedi.

AK Parti içerisinde çok sayıda milletvekili, AK Partili Belediye Başkanları ve bürokratın, FETÖ'cü teröristlerin kullandığı ByLock programını kullandığını söyleyen Aytun Çıray, soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi için AK Parti'nin de bu programı kullananlar konusunda adım atması gerektiğini ifade etti.

Komisyon'un çok sayıda önemli bilgiyi ilgili kurumlardan istediğini söyleyen Çıray "Hala darbe gecesi devlet yöneticilerinin uçuş planları, telefon görüşmeleri gibi önemli bilgileri istedik, fakat bunlar bize bir türlü ulaşmadı" şeklinde konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.