Azerbaycan şehitlerini uğurluyor

Ermeni askerlerinin kanlı baskınını son anda önleyen Azerbaycan şehitlerini törenlerle uğurluyor.

02 Ağustos 2014 Cumartesi 06:44
Azerbaycan şehitlerini uğurluyor






Azerbaycan şehitlerini uğurluyor

Ermeni askerlerinin sızma girişimi sırasında şehit düşen 11 Azeri askeri dün ve bugün düzenlenen törenlerler ebediyete uğurlandı. Azerbaycan basını çatışma sırasında Bodrum'da tatilde olan Milli Savunma Bakanı Zakin Hasanov'un tatilini yarıda keserek çatışma bölgesine intikal ettiği bildiriliyor. Azerbaycan basını dün ve bugün şehit askerlerin yakınları ve siyasi parti liderlerinin görüşlerine geniş yer verdi. Azeri kaynakları çatışma sırasında 30'dan fazla Ermeni askerinin öldürüldüğünü duyuyurken, sınır hattında gece boyu meydana gelen olayların görüntülürini de yayınladı.

BAKU: ERMENİLER PLANLI TAHRİK PEŞİNDE

Azerbaycan Savunma Bakanlığı çatışmaların ardından yaptığı ilk resmi açıklamada Ermeni saldırgınlığının yıllardır sürdüğünü belirterek şu görüşlere yer verildi.'Erivan planlı olarak tansiyonu yükseltiyor, yeni tahrikler peşinde. Silahlı Kuvvetlerimiz düşmanın bütün bu girişimlerini bozguna uğratmıştır. Son saldırılarda şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak.

Bu arada Savunma Bakanlığı bildirisinde Ermeni saldırganlığının son 3 gündür devam ettiğine dikkat çekildi. Şehitlerin sayısını 8 olarak duyuran Savunma Bakanlığı açıklamasında şehit ve gazi ailelerine sabır ve metanet dilendi.

Azerbaycan siyasetinin önde gelen isimleri de, Ermeni saldırıları karşısında tepkilerini dile getirdi. Ganire Paşayeva, Sabir Rüstemhanlı Musavat Gazetesi'nin internet sitesine yaptığı açıklamada son saldırıların hesabının sorulmasını istedi. Ganire Paşeyava açıklamasında şunları söyledi:

'İşgalci Ermeni güçlerine ve onların arkasında duran devletler Allah'ın lanetine gelsin. Onlar layık oldukları cezayı bir gün mutlaka alacaklar. Büyük şair ne güzel demiş.
Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır
Toprak uğrunda ölen varsa Vatandır
Şehit düşen aziz kardeşlerim sizi hiç bir zaman unutmayacağız

 

. İtibar Memedov ise Azeri Ermeni savaşının ateşkesle sonlanmasından sonra en büyük kaybın yaşandığını söyledi. Qafqazinfo'da açıklaması yayınlanan Ali Kerimli ise Ermeni askerlerinin sabaha kadar süren saldırılarına dikkat çekerek bu 'Ermeniler bu cesareti kimden alıyor?' sorusuna cevap aranması gerektiğini söyledi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.