Azerbaycan'da şehit sayısı 14 oldu

Azerbaycan Ermenistan cephe hattından gerginlik sürüyor Son 5 gündür cephede çıkan çatışmalarda şehit düşen asker sayısı 14'e yükseldi

04 Ağustos 2014 Pazartesi 14:09
Azerbaycan'da şehit sayısı 14 oldu






Azerbaycan'da şehit sayısı 14 oldu

Azerbaycan Ermenistan savaşı, Ermenistan Azerbaycan çatışması, Karabağ'da son durum, Ganire Paşayeva

Azerbaycan Ermenistan cephe hattından gerginlik sürüyor. Son 5 gündür cephede çıkan çatışmalarda şehit düşen asker sayısı 14'e yükseldi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı kaynakları çatışmalarda 71 Ermeni askerinin öldürüldüğünü duyurdu. Baku'da hastanelerde tedavi altında tutulan yaralı askerleri ziyaret eden milletvekili Ganire Paşayeva bugün kaleme aldığı bir makaleyle duygularını okurlarıyla paylaştı. Bu arada Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in kızı Leyla Aliyev'de dün şehit aileleri için bir başsağlığı mesajı yayınladı.

GÜNDÜZ KAÇIYORLAR GECE GELİYORLAR

Ağdam, Terter bölgelerinde yer yer süren çatışmalarda Ermeni birlikleri ilk üç gün ağır zaiyat verdi. Ermenistan Savunma Bakanlığı cepheden kaçan askeri birliklerin komutanları hakkında yasal işlem yapılacağını duyurdu. Musavat Gazetesi Muhabiri önceki gün akşam ulaştığı cepheden geçtiği görüntülerde sınır hattındaki köylere Ermeni askerlerinin uzun namlulu silalarla ateş açtığını görüntüledi. Bu arada Azerbaycan Savunma Bakanı'nın iki gündür cehpenin 0 hattında çatışmalara katılan askerleri ziyaret ettiği açıklandı. Gündüz cephe bölgesinden kaçan ermeni keskin nişancılar ve sabotaj birliklerinin gece yarısı saldırmak için geri döndüğü bildiriliyor

GERİ DÖNMEK İSTİYORUM

Son 3 gündür şehit aileleri ve hastanelere kaldırılan gazi askerleri ziyaret eden milletvekili gazeteci yazar Ganire Paşayeva bugün duygu yüklü bir makale kaleme aldı. Azerbaycan askerlerinin ruh halini anlatan Paşayeva cephede göğüs göğüse çatışmalardan yaralı olarak gelen askerlerin 'Yeniden döğüş bölgesine gitmek istediğini işittim. Askerlerimiz vatanlarına yürekleriyle sahip çıkıyor" dedi.

YARALI ASKERDEN KÖTÜ HABER


Kötü haber bu kez cephe hattından değil başkent Bakü’den geldi. İki gün önce Ağdam bölgesinde çıkan çatışma sonrası ağır yaralanan ve Bakü’deki askeri hastaneye sevk edilen 8 askerden biri hayatını kaybetti.

Böylece şehit olan Azerbaycan askerlerinin sayısı 13'e yükseldi. Ermeni keskin nişancıları bir de sivil Azerbaycanlıyı hedef almış ve şehit etmişti.

Şehit askerlerin 12'si memleketlerine gönderilerek defnedildi.Azerbaycan savunma bakanlığı hayatını kaybeden askerlere üstün hizmet madalyası verdi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.