Aziz Ohannes Kilisesi Pederi: Din adamları vaaz ettiklerini yaşayamıyor

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:11
Aziz Ohannes Kilisesi Pederi: Din adamları vaaz ettiklerini yaşayamıyor






SİVAS (CİHAN)- Aziz Ohannes Kilisesi Pederi İshak Bıçakçı, Din adamları vaaz ettiklerini yaşayamıyor, siyasetçiler ise vaat ettiklerini yapamıyor. Konuşmak kolay. Söylediğimiz bilgileri yaşamımıza dahil etmek zorundayız. dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi Buruciye Medeniyetler Kulübü tarafından 'Medeniyetler Kongresi Söyleşisi' düzenlendi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) konferans salonunda düzenlenen ve Kamu Yönetimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halis Çetin, Aziz Ohannes Kilisesi Pederi İshak Bıçakçı ve Yardımcısı Dr. Konutgan Behran'ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşiye İİBF Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Raci Kılavuz, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Söyleşide Aziz Ohannes Kilisesi Peder Yardımcısı Dr. Konutgan Behran, Hıristiyanlık ile ilgili bilgiler verirken İncil'den sevgi geçen bölümleri okuyarak tüm insanların birbirlerini sevmeleri gerektiğini söyledi. Behran, İnsanlığımızı, barışı koruyarak birliktelik sağlayacaksak hepimiz birbirini sevmeliyiz. dedi.

Aziz Ohannes Kilisesi Pederi İshak Bıçakçı ise yaptığı konuşmada dünyada herkesin benim dinim diyerek barış vaat ettiğini söyledi. Bıçakçı, Din adamları vaaz ettiklerini yaşayamıyor, siyasetçiler ise vaat ettiklerini yapamıyor. Konuşmak kolay. Söylediğimiz bilgileri yaşamımıza dahil etmek zorundayız. Bir şeyler yaparken tüm insanlık adına faydalı mı, yapıcı mı diye düşünmek zorundayız. şeklinde konuştu.

Söyleşi, öğrencilerden gelen soruların cevaplanmasıyla sona erdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.