Baden-Württemberg Eyaleti Başbakanı, Topbaş'ı ziyaret etti

18 Ekim 2012 Perşembe 17:31
Baden-Württemberg Eyaleti Başbakanı, Topbaş'ı ziyaret etti






İSTANBUL (CİHAN)- Almanya Baden-Württemberg Eyaleti Başbakanı Winfried Kretschmann, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı ziyaret etti. Kretschmann ve Topbaş yaptıkları açıklamada, özellikle belediyecilik alanlarındaki ilişkilerdin geliştirilmesi üzerinde konuştuklarını açıkladı.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere 14 Ekim Pazar günü Türkiye'ye gelen Almanya Baden-Württemberg Eyaleti Başbakanı Winfried Kretschmann, Kadir Topbaş'ı makamında ziyaret etti. Topbaş, Winfried Kretschmann ve beraberindeki heyeti kapıda karşıladı. Winfried Kretschmann'ın ziyaret defterini imzalamasının ardından görüşmelerin yapılacağı odaya geçildi. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından Winfried Kretschmann ve Kadir Topbaş basına açıklamalarda bulundu.

Kadir Topbaş, Türkiye ile Almanya'nın çok eskiye dayanan ve giderek gelişen ilişkilerinin bulunduğunu ifade etti. Topbaş, Baden-Württemberg Eyaleti ile belediye ve şehircilik alanlarında beraber çalıştıkları bilgisini verdi. Topbaş, Winfried Kretschmann'ın ziyaretinin de bu ilişkileri geliştirmeyi amaçladığını aktardı. Winfried Kretschmann'a ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür eden Topbaş, Ocak ayında katılacağı Almanya'daki bir Türk okulunun açılışında kendisiyle yeniden görüşebileceğini söyledi.

Eyalet olarak Türkiye ve İstanbul ile çok yakın ilişki içerisinde bulunduklarını vurgulayan Winfried Kretschmann da Bu ilişkilerin daha da yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi çerçevesinde görüşmelerimiz de oldu. Belediyecilik alanlarında özellikle trafik ve benzeri sorunların çözümü için ortak nelerin yapılabileceğini konuştuk dedi.

Almanya Baden-Württemberg Eyaleti Başbakanı Winfried Kretschmann'ın yarın da Ankara'ya giderek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşeceği belirtildi.



CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.