Bağış: Hristofyas dişini biraz daha sıksın, yakında şapkayı alıp gidiyor

15 Ekim 2012 Pazartesi 18:42
Bağış: Hristofyas dişini biraz daha sıksın, yakında şapkayı alıp gidiyor






LEFKOŞA (CİHAN)- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın biraz daha dişini sıkması gerektiğini söyledi. Bağış, Hristofyas akşam ağır yemiş geliba... Sabah kalkar kalkmaz Maraş'tan, Güzelyurt'tan bahsetmeye başlamış. Herhalde rüyasına girdi ama az kaldı, biraz daha sıksın dişini. Yakında nasıl olsa şapkayı alıp gidiyor.dedi.

Bağış, Başbakan İrsen Küçük'le görüşmesinin ardından Dışişleri Bakanlığı'na geçerek Bakan Hüseyin Özgürgün ile bir araya geldi. Görüşmede konuşan Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, devlet adamlığı ilişkisi yanında Bağış'la çok yakın dostlukları bulunduğunu belirterek, yakın ve uyumlu işbirliği sürdürdüklerini kaydetti.

Bağış'ın KKTC'ye vereceği mesajların ve AB Dönem Başkanlığı'nda son birkaç aya giren Güney Kıbrıs'la ilgili değerlendirmelerinin kendileri için çok önem taşıdığını ifade eden Özgürgün, Bağış'ın mesaj ve açıklamalarının Kıbrıs Türk tarafı ve Türkiye'nin adada bir anlaşma için ne kadar istekli ve olumlu olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

Özgürgün, Bağış'ın uzlaşmaz tarafın Güney Kıbrıs ve onu destekleyenler olduğunu da açık ve net şekilde ifade ettiğini belirtti.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da, KKTC'ye her seyahatinin büyük keyif verdiğini belirterek, Özgürgün'le 10 yıldır iki kardeş ilişkisi sürdürdüklerini anlattı.

Bağış, ülke çıkarları için işbirliğine devam edeceklerini belirterek, KKTC 10 yılda nereden nereye gelmiş? Geriye dönüp baktığımızda hepimizin göğsü kabarıyor, keyif alıyoruz. diye konuştu.

Bugün de artık kendinden emin, yanı başındaki devlet kimden dileneceğini şaşırmış durumdayken, her geçen gün büyüyen ekonomisi ve istikrarıyla daha da azimli ve kararlı yükselen bir devlet çatısı var. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. diyen Egemen Bağış, bundan sonraki süreçte de KKTC'nin yalnız olmadığını, tüm soydaşlarının Türkiye'nin güvencesi altında bulunduğunu vurgulamanın görevleri olduğunu söyledi.

Bağış, Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün'ün yıllardır kendisine ballandıra ballandıra anlattığı Lefkesini göreceği için heyecanlı olduğunu da belirtti. LAÜ'de, Türkiye'yi Kıbrıs'ta garantör ülke haline getiren rahmetli Fatin Rüştü Zorlu'yu anmanın çok anlamlı olacağını kaydeden Egemen Bağış, konukseverlik için teşekkür etti ve ortak başarılarının sürmesi dileğinde bulundu.

MESULİYETİNDEN KAÇANLARA CEVAP VERECEĞİMİZE İŞİMİZE BAKALIM...

Bağış, ziyaretine verdikleri önem için KKTC medyasına da teşekkür ederek, sözlerini şöyle tamamladı: Gösterdiğiniz ilgi yanı başımızdaki Rumları oldukça tedirgin ediyor. Bu sabah tedirginlerinin ilk yansımalarını ortaya koymaya başlamışlar. Hristofyas akşam ağır yemiş galiba... Sabah kalkar kalkmaz Maraş'tan, Güzelyurt'tan bahsetmeye başlamış. Herhalde rüyasına girdi ama az kaldı, biraz daha sıksın dişini. Yakında nasıl olsa şapkayı alıp gidiyor. Biz kendi mesuliyetinden kaçanlara cevap vereceğimize, işimize bakalım. KKTC'yi büyütmeye, kalkındırmaya bakalım ve bütün dünya tarafından daha saygın bir anlayışla kabullenmeye başlanıldığı bir dönemde istikrarımızı koruyalım. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.