Bahçeli'den YSK'ya çağrı, 'İstanbul seçimi tekrarlanmalı'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı açıklamada, YSK'nın İstanbul kararı öncesi seçimin tekrarlanması gerektiği mesajı verdi.

05 Mayıs 2019 Pazar 13:34
Bahçeli'den YSK'ya çağrı, 'İstanbul seçimi tekrarlanmalı'






Bahçeli'den YSK'ya çağrı, 'İstanbul seçimi tekrarlanmalı'


31 Mart seçimlerinin üzerinden 37 gün geçmesine, İBB Başkanlığı mazbatasının CHP Adayı Ekrem İmamoğlu'na verilmesine rağmen, YSK'nın yarın açıklaması beklenen itiraz süreciyle ilgili kararı iş ve siyaset dünyasını Ankara'ya kilitledi. MHP lideri Devlet Bahçeli, İstanbul seçim sonuçlarına ilişkin olarak, "Parti olarak İstanbul’da seçimin yenilenmesinden yanayız. Demokrasiye leke sürülmesine, milli iradenin karartılmasına sessiz kalamayız" dedi...

KARAR MAHŞERİ VİCDANA UYGUN OLSUN

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, YSK'nın kararı öncesi yaptığı açıklamada, "Elbette YSK’nın vereceği karara saygımız olacaktır. Bu kararın da mahşeri vicdana uygun olacağı inancındayız. Beklediğimiz gibi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Maltepe ve Büyükçekmece Belediye Başkanlığı seçimleri tekrarlanırsa, ki hukuken ve ahlaken olması gereken de budur, o zaman seçim gününe kadar İstanbul’da bulunacağım, karargahımızı İstanbul’da kuracağım. Yani İstanbul’a mitili atacağım" ifadelerini kullandı.

SEÇİMDE KUŞKU VE KARANLIK NOKTALAR VAR 

Devlet Bahçeli açıklamasında, "İstanbul seçimlerinde pek çok kuşku ve karanlık nokta vardır. Sandık yolsuzluğu konusunda tevsik edilmiş iddialar YSK’ya sunulmuştur. Şaibeler, organize usulsüzlükler maalesef vahim tartışmalara neden olmuştur. Yüksek Seçim Kurulu’nun birkaç gün içinde bir karara varacağı anlaşılmaktadır. Parti olarak İstanbul’da seçimin yenilenmesinden yanayız. Demokrasiye leke sürülmesine, milli iradenin karartılmasına sessiz kalamayız" ifadelerini kullandı.

Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü: "Elbette YSK’nın vereceği karara saygımız olacaktır. Bu kararın da maşeri vicdana uygun olacağı inancındayız. Beklediğimiz gibi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Maltepe ve Büyükçekmece Belediye Başkanlığı seçimleri tekrarlanırsa, ki hukuken ve ahlaken olması gereken de budur, o zaman seçim gününe kadar İstanbul’da bulunacağım, karargahımızı İstanbul’da kuracağım. Yani İstanbul’a mitili atacağım."

CHP'YE TEPKİ GÖSTERDİ

Bahçeli, CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın açıklamalarını isim vermeden eleştirirken, "CHP’li yöneticilerin YSK üyelerini tehdit eden sözleri, aba altından sopa gösteren edep ve terbiye dışı ifadeleri bir defa hukuk ihlali, demokrasi hazımsızlığıdır" ifadelerini kullandı. Bahçeli şunları söyledi:

"CHP’li yöneticilerin YSK üyelerini tehdit eden sözleri, aba altından sopa gösteren edep ve terbiye dışı ifadeleri bir defa hukuk ihlali, demokrasi hazımsızlığıdır. Yüce Divan hatırlatması yapmaları utanç verici bir kokuşma halidir. Neymiş, YSK üyeleri Kızılay’da gezemezlermiş. Bu üslup kabadır, yaralayıcıdır, tahammülsüzdür, bayağıdır. YSK’yı baskı altına almak, şantaj diline başvurmak CHP’nin içine düştüğü çaresizliğin ve telaşın eseridir. Türkiye bir hukuk devletidir. Hâkimlerin vicdan ve iradelerine ipotek koymak hiç kimsenin harcı ve haddi değildir. CHP bu tarihi hatadan dönmelidir. CHP’li sözcüler rüzgar ekeyim derken fırtına biçeceklerini bilmelidir."


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.