Bahçeli Konya'da konuştu: Biz oyun bozmayı iyi biliriz

MH)P Genel Başkanı Bahçeli Konya'da yaptığı konuşmada partisine yönelik paralel yapılanmanın ele geçirme çalışmaları olduğunu iddia ederek "47 yıldır bize miras bırakılan emanetleri sıkı sıkıya koruduk, 47 yıldır davamdan taviz vermedim vermeyeceğim' dedi.

14 Haziran 2016 Salı 21:29
Bahçeli Konya'da konuştu: Biz oyun bozmayı iyi biliriz






Bahçeli Konya'da konuştu: Biz oyun bozmayı iyi biliriz

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Konya'da yaptığı konuşmada partisine yönelik paralel yapılanmanın ele geçirme çalışmaları olduğunu iddia ederek "47 yıldır bize miras bırakılan emanetleri sıkı sıkıya koruduk, 47 yıldır davamdan taviz vermedim vermeyeceğim' dedi.



MHP Konya il teşkilatının iftarında konuşan Bahçeli tüm partilileri 10 Temmuz'da yapılacak olan olağanüstü Büyük Kurultay'a davet etti. Bahçeli konuşmasında Türkiye'nin içinden geçtiği süreci anlatarak bu süreç içerisinde MHP'yi ele geçirmek isteyenler olduğunu dile getirdi.



'Milliyetçi Hareket namusumdur' diyen Devlet Bahçeli 'Bildiğiniz gibi önümüzde bir Kurultay meselesi var. Ben ve arkadaşlarım Kurultay meselesini kökten bitirmnek için tarihi karar aldık. Milliyetçi Hareket Partisinin daha fazla tartışılmasına izin vermemek için 10 Temmuz'da olağanüstü kurultay kararı aldık. Milliyetçi-Ülkücü Hareket meşgul edilmekte, ele geçirilmek istenmektedir. Binlerce şehidimizin haklı davasına pusu kuranları püskürtmek de şeref meselemizdir. Dün Merhum Başbuğumuza oyun tezgahlayanlar, yaşarken bırakınız yanında olmayı, siyaseten karşı cephesinde yer alanlar; bugün çıkmışlar değişim olsun demektedir..'



ÜLKÜCÜYE KARŞI İLAN EDİLMEMİŞ SAVAŞ

Okyanus ötesinin, Pensilvanya'nın MHP'yi ele geçirmeye yönelik oyun ve tezgahlarına karşı ülkücülerin daha duyarlı olması gerektiğini söyleyen Bahçeli 'Gelinen süreç ülkücüye karşı ilan edilmemiş savaştır. Parimiz tüzüğünün bize verdiği yetkiye dayanarak açıkladığımız 10 Temmuz tarihine rağmen 19 Haziran'da toplanacak olan kurultay korsandır ve geçersizdir.
Bayramın hemen ertesinde 6. olağanüstü büyük kurultayımızı yapmaya davet ediyorum, korsana değil ülkücü karar ve iradenin şölenine bekliyorum.

ACIMASIZ BİR OYUN



Karşımızdaki oyun şiddetli ve acımasızdır. Bu oyun 10 temmuzda bozulacak. Biz oyun bozmada ustayız yine bobozacağız, Türkiye'ye sahip çıkacağız. Türklüğün mukedderatını ezdirmeyeceğiz. 10 Temmuz'dan sonra AKP'nin bileğini bükeceğiz. Bizim geldiğimiz yer belli gideceğimiz yer bellidir.  47 yılın emanetleri bugün rehberimizdir. yılmayacağız yıkılmayacağız oyunu tümden bozacağız.'
HAKİM, DAVANIN ÖNÜNE TAŞ KOYMAYA KALKIŞTI
''Ankara 12’nci Sulh Hukuk Mahkemesi, 8 Nisan 2016 Cuma günü zorlama ve lekeli kararını açıkladı ve olağanüstü tüzük kurultayının yapılmasına karar verdi. Bir hakim, milyonlarca mensup ve sevdalısı olan bir davanın önüne taş koymaya kalkıştı. Bilmiyorlardı ki, ömrümü verdiğim, 47 yılının her zerresinde bulunmaktan şeref duyduğum davamı, dünyevi hiçbir menfaate değişmedim, değişmeyi aklımdan geçirmedim. Tavizlere kapılayım, kumpaslara uzağım, MHP düşmanlarıyla son nefesime kadar mücadele etmekten de kesinlikle yorulmayacağım. Milliyetçi-Ülkücü Hareket namusumdur, şehitlerin yadigarıdır, Türk-İslam ruhunun aziz hatırasıdır, bu nedenle asla mütecaviz emellere şans ve fırsat tanımam, tanımayacağım.''

''TARLADA TOPLAŞIP TELLERE TAKILI KALANLAR''

19 Haziran tarihinin MHP’ye darbe teşebbüsü olduğu iler savunan Bahçeli, ''Bildiğiniz gibi, aylardır kangrene dönmüş kurultay meselesini kökten bitirmek için tarihi bir karar aldık. Milliyetçi Hareket Partisi’nin daha fazla yıpratılmasına, tartışılmasına müsaade edemezdik, etmedik. Bu itibarla 10 Temmuz 2016 Pazar günü, Ankara Arena Spor Salonunda 6’ncı Olağanüstü Büyük Kurultayımızı toplamaya karar verdik. Fakat, tarlada toplaşıp tellere takılı kalanlar olağanüstü büyük kurultay tarihi olarak 19 Haziran’ı belirlemişlerdir. 10 Temmuz’a uymayacaklarını açıklamışlardır.

Ne var ki, parti tüzüğümüzün 63’üncü maddesinin 3’üncü fıkrasında; 'Olağanüstü Büyük Kurultay toplantılarına Genel Başkan ve Merkez Yönetim Kurulunca gerek görülen hallerde veya Büyük Kurultay delegelerinin en az beşte birinin imzaları ile birlikte noterce yazılı talebi üzerine çağrılabilir' hükmü vardır ve yazılıdır. Genel Başkan olarak parti tüzüğümüzün bana verdiği yetkiye dayanarak ve gerek gördüğüm haller nedeniyle olağanüstü büyük kurultay tarihini 10 Temmuz 2016 olarak belirledim.

Buna karşılık 19 Haziran dayatması art niyetliliktir, MHP’ye darbe teşebbüsüdür. Ülkücüye ilanı yapılmamış savaştır. Bilinsin ki, Milliyetçi Hareket Partisi 19 Haziran’a katılmayacaktır. Ben katılmayacağıma, ilgili arkadaşlarımın 19 Haziran’da seçilmiş salonda bulunmayacağına göre, bahsi geçen korsan kurultay nasıl yapılacaktır. Yapılırsa, geçersiz ve kanunsuz olmayacak mıdır. Milliyetçi Hareket Partisi’ni sonuçsuz kör dövüşüne mahkum etmeye kimin ne hakkı vardır? Sizleri korsana değil, ülkücü karar ve iradenin şölenine bekliyorum. Diyeceğim odur ki, karşımızdaki oyun şiddetli ve acımasızdır. Bu itibarla 10 Temmuz’da oyun bozulacaktır" diye konuştu.

Bahçeli, konuşmasının ardından MHP Meram İlçe Başkanı İbrahim Ay’ın kendisine hediye ettiği kılıcı eline alarak, “Bu kılıcı henüz daha çekmedik, ama yakında çekebiliriz” dedi.



 
Son Güncelleme: 15.06.2016 02:07
Anahtar Kelimeler:
Bahçeli Konyada
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.