Bakan Bağış: PKK'nın yanına KCK'nın da eklenmesi lazım

11 Aralık 2012 Salı 16:14
Bakan Bağış: PKK'nın yanına KCK'nın da eklenmesi lazım






KONYA (CİHAN)- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, BDP Eşbaşkanı Demirtaş'ın Avrupa Parlamentosu'nda 'PKK terör örgütü sayılmamalı' sözüne tepki göstererek, terör örgütü listesine PKK ile KCK'nın da eklenmesi gerektiğini söyledi.

Türk Akreditasyon Kurumu'nun (TÜRKAK) Konya Ticaret Odası'nda düzenlenen Danışma Kurulu Toplantısı'na katılan Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, toplantı öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın Avrupa Parlamentosu'nda PKK'nın terör örgütü olmadığına yönelik sözlerini hatırlatan gazetecilere cevap veren Bakan Bağış, BDP'lileri terörü lanetlemeleri ve PKK'yı kınamaları gerektiğini söyledi. PKK'nın terör örgütü olarak tek başına kalmasının büyük bir haksızlık olacağını söyleyen Egemen Bağış, terör örgütü olarak PKK'nın yanına KCK'nın da eklenmesi gerektiğini dile getirdi.

BDP'lilerin terör örgütü listesine girmek istemiyorlarsa ayaklarını denk almaları gerektiğini ifade eden Bağış şöyle konuştu: BDP'lilere önce terörü lanetlemelerini, sonra da PKK'yı kınamalarını kendilerine tavsiye ederim. Dokunulmazlığın ardına sığınıp milletin vicdanına dokunmasınlar, milletin sınırlarını zorlamasınlar. Milletimizi imtihan etmeye kalkmasınlar. Bizim milletimiz çok hoşgörülüdür, ama vatanın bölünmez bütünlüğü konusunda da çok kararlıdır. Türkiye
Cumhuriyeti güçlü bir devlettir. Biz bütün Kürt kardeşlerimizle, Türk kardeşlerimizle, Laz kardeşlerimizle, Boşnak kardeşlerimizle, Zaza kardeşlerimizle bir bütünüz. Türkiye'nin bu bütünlüğünü kimse bozamaz, bölemez, buna da kimse kalkışamaz. Kalkışan elleri de birileri hizaya sokar.

GÜNEY KIBRIS'A YARDIM ETMEMİZ İÇİN ÖNCE KKTC İLE GÖRÜŞMELİLER

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin yaşadığı ekonomik sorunların Türkiye'de yansıması olup olmayacağına yönelik soruya karşılık Bakan Bağış, Güney Kıbrıs'taki sorunun Türkiye'ye yansımayacağını belirtti. Bağış, Güney Kıbrıs'ın Türkiye'den yardım istemesi halinde bazı prosedürleri yerine getirmeleri gerektiğini anlattı. Bağış, Türkiye'den yardım bekliyorlarsa biliyorsunuz biz kendilerini tanımadığımız için bizimle direkt muhattap olamazlar. Ama hemen yanı başlarında güçlü bir devlet var. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne başvururlarsa Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Başbakanı İhsan Küçük de taleplerini bize aktarmayı uygun görürse o zaman değerlendiririz. Kendilerine kolaylıklar diliyor, Allah kurtarsın diyorum. şeklinde konuştu.

İBB BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞIM SÖZ KONUSU DEĞİL

Bazı medya organlarında isminin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığında geçtiği yönündeki iddialara ise Bakan Bağış şu şekilde cevap verdi: Benim adaylığım ya da aday adaylığım söz konusu olmaz. Gerçek bir AK Partilinin bir makama aday olması zaten doğru olmaz. Bizim siyaset yapma tarzımız makamlara talip olmak değil, partimizin ve ülkemizin ihtiyaçlarına cevap vermektir. Ben hamdolsun, partim uygun gördü, 32 yaşında milletvekili oldum. Partim uygun gördü 36 yaşında Genel Başkan Yardımcısı oldum Türkiye'nin iktidar partisine. Partim uygun gördü Türkiye'nin en önemli projelerinden sorumlu Bakan oldum. Bundan sonraki süreçte de partim ve ülkem bana hangi konuda görev verirse onu yapmaya çalışırım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başarılı belediye başkanı vardır. Yerel seçimle ilgili herhangi bir süreç başlamış değildir. Ben İBB Başkanı Kadir Bey'in çalışmalarını takdir ediyorum. Kendisini destekliyorum. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.