Bakan Çağlayan: Politika faizleri hala sabit tutuluyor

18 Ekim 2012 Perşembe 20:32
Bakan Çağlayan: Politika faizleri hala sabit tutuluyor






ANKARA (CİHAN)- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, politika faizlerinin 2011 Ağustos ayından bu yana hala 5.75 oranında tutulduğunu söyledi.

Bakan Çağlayan, Para Politikaları Kurulu'nun faiz oranlarını açıklaması üzere açıklama yaptı. Eylül ve Ekim toplantılarında bandın üst sınırı 11.5'ten 9.5'a indirildiğini ROK'un 0,3 puan artırılarak 5.4 milyar dolarlık ek rezerv imkanı sağlandığını bildiren Çağlayan, şunları kaydetti:

Ağustos 2011, dünyada piyasaların şoka girdiği, Avrupa'nın tamamen sisle kaplı olduğu, Yunanistan'ın ve İtalya'nın ipin ucunda; Türkiye ekonomisinin ise çok parlak olduğu bir dönemdi. Biz bu dönemde gayet iyi olmamıza rağmen dışarıya bakarak faiz indirdik. İzleyen aylarda dünyada sular yavaş yavaş durulurken, Türkiye ekonomisi yavaşlamaya başladı. Bugün ABD ekonomisinden canlanma haberleri geliyor ve faiz oranları yıllardır sıfırda. Avrupa Merkez Bankası Kasım ve Aralık 2011'de ve Temmuz 2012'de 25'er baz puanlık 3 indirim yaptı. Toparlanma tabii ki uzun zaman alacak ama artık genel olarak kötüye gidiş sona erdi gibi görünüyor.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.