Bakan Eker: 2013´te Kralkızı Barajı´nın kanalları tamamlanacak

12 Aralık 2012 Çarşamba 16:10
Bakan Eker: 2013´te Kralkızı Barajı´nın kanalları tamamlanacak






DİYARBAKIR (CİHAN)- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 2013 yılı içinde daha önceden öngörüldüğü gibi 218 kilometrelik Dicle Kralkızı Barajları'nın ana sulanma kanalının inşaatının tamamlanacağını ifade etti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan 112 adet hizmet ve eserin açılışlarından biri de Diyarbakır´da gerçekleştirildi. Kralkızı Barajı'nın açılış töreni öncesinde Diyarbakır Valiliği'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Bakan Eker, Diyarbakır'a GAP Eylem Planı kapsamında 2008'den sonra özellikle ihtiyaç duyulan, ödenekleri temin edildiğini söyledi.

Dicle Kralkızı Barajları'nın 2. ve 3. kısım cazibe sulamasının ana kanal inşaatının tamamlanmasıyla 122 kilometrelik yapının kullanıma hazır hale geldiğini ifade eden Eker, kanalın daha önce 61 kilometresinin bittiğini, 122 kilometresinin ise bugün itibariyle tamamlandığını dile getirdi. Eker, konuşmasını şöyle sürdürdü: Toplam 218 kilometrelik kanalın geri kalan 96 kilometresi de toplulaştırma çalışmalarıyla büyük ölçüde tamamlandı. 96 kilometrelik kısmı da 2013 yılı içinde tamamlanacak. Böylece 2013 yılı içinde daha önceden öngörüldüğü gibi 218 kilometrelik Dicle Kralkızı Barajları'nın sularını Diyarbakır'dan geçirip Savur eteklerine kadar götürecek olan ana sulama kanalının inşaatı bitmiş olacak.

GAP Eylem Planı´nın hedeflendiği şekilde yatırımlarının gerçekleştirildiğini de dile getiren Bakan Eker, Diyarbakır'da kurulan 4 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu'nun da açılacağını, bunun özellikle tarımsal meteoroloji açısından son derecede önemli bir hizmet olduğunu sözlerine ekledi.

Valilikteki ziyaretinin ardından su kanalının açılışı için Kralkızı´na giden Eker, burada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın Ankara´daki açılışını izledi. Bakan Eker, daha sonra Kralkızı Barajı´nın açılışını gerçekleştirdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.