Bakan Henkel, imha skandalını aydınlatma sözü verdi

09 Kasım 2012 Cuma 17:56
Bakan Henkel, imha skandalını aydınlatma sözü verdi






BERLİN (CİHAN)- Berlin İçişleri Bakanı Frank Henkel Berlin Anayasayı Koruma Teşkilatı'nda imha edilen aşırı sağcılara ait belgelere ilişkin olayı aydınlatacağına dair söz verdi.

Anayasayı Koruma Teşkilatı Komisyonu'nun özel oturumunda konuşan Henkel, dosya imha konusunda herhangi bir şeyi gizlemediğini belirtti. Güvenlik birimlerine olan güven konusunda tekrar şüphe yaşandığını kabul eden Henkel, Bütün bu süreç çok utanç verici. diye konuştu. Hıristiyan Demokrat siyasetçi, imha edilen belgelerin aşırı sağcı NSU terör örgütüyle herhangi bir bağlantısı olup olmadığı konusunda emin olmadıklarını belirterek, silinen belgelerin bir kısmının tekrar kurtarılabilmesi için kontrol edileceğini sözlerine ekledi.

Berlin'deki dosya imha skandalı Salı günü ortaya çıkmıştı. Frank Henkel, Anayasa Koruma Teşkilatı Başkanı Claudia Schmid'in 29 Haziran'da imha edilen dosyalarla ilgili bilgiyi kendisine 15 Ekim'de ilettiğini kabul etmişti. Temmuz ayında aşırı sağcılara ait belgelerin silinmesini yasaklayan Teşkilat Başkanı Schmid, Haziran'daki imha olayından 9 Ekim'de Tayland tatilindeyken haberdar edilmiş.

Diğer yandan muhalefet partisi Yeşiller ise İçişleri Bakanı Henkel'e parlamento hukukunu görmezden gelmekle suçlarken, milletvekillerini geç bilgilendirdiği için eleştirmeye devam ediyor. Henkel'i partisi CDU ve eyaletteki koalisyon ortağı SPD desteklerken, Federal Meclis'in kurduğu NSU Araştırma Komisyonu üyeleri ise silinen dosyalardan dolayı rahatsızlık duyduklarını belirtti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.