Bakan Kılıç: Stat arazisi konusunda karar belediyenin

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:42
Bakan Kılıç: Stat arazisi konusunda karar belediyenin






KONYA (CİHAN)- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bugün Konya'da temeli atılan stadın tamamlanmasının ardından Konya Atatürk Stadı ve arazisinin nasıl değerlendirileceğine belediyenin karar vereceğini söyledi.

Bir dizi açılış ve temel atma töreni için Konya'ya gelen Bakan Kılıç, bakanlık ile Konya Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokole göre Atatürk Stadı'nın arsasının Konya Büyükşehir Belediyesi'nin tasarrufunda, spor tesislerinin ise bakanlığın tasarrufunda olduğunu dile getirdi.

Bakan Kılıç, Meram Belediyesi'nin yaptırdığı Şehit Süleyman Allan Spor Tesisleri'nin açılışının ardından yeni yapılacak stadyum sonrası Atatürk Stadı ve arazisinin nasıl değerlendirileceğine ilişkin soruya şu şekilde cevap verdi:

AK Parti siyasetinin ikinci yüzü yoktur, tek yüzü vardır. Biz, büyükşehir belediyesi ile birlikte spor tesisleri noktasında bir protokol imzaladık. Arsa büyükşehir belediyesinin, spor tesisleri bizim. Dolayısıyla büyükşehir belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na mülkiyeti ait olan bir arazi üzerinde dilediğince tasarrufta bulunabilir.

Belediye meclisinde alınacak kararlar doğrultusunda hangi kararı alacağı, ne yönde uygulama yapacağı tamamen belediyemizin tasarrufundadır. Konya'nın yerel dinamikleri bu yönde kararını verecektir. Ne olacağının kararı buraya ait olan bir karardır.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.