Bakan Yıldırım: Genelkurmay dinleme cihazlarını MİT'e devrediyor

23 Ağustos 2011 Salı 15:35
Bakan Yıldırım: Genelkurmay dinleme cihazlarını MİT'e devrediyor






Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, telefon dinlemelerini önlemek için birçok kanuni düzenleme yaptıklarını söyledi. Dinlendiğine dair savcılıklara şikayette bulunan kimse bulunmadığını aktaran Yıldırım, "Genelkurmay dinleme cihazlarını Milli İstihbarat Teşkilatı'na devrediyor." dedi.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, gazete, TV ve ajansların Ankara Temsilcileri ile iftar yemeği ve sohbet toplantısı gerçekleştirdi. 9 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Ulaştırma Bakanlığı'na ait çalışmalar hakkında dikkat çekici bilgiler paylaşan Yıldırım, 2023 hedefleri ile ilgili son durum hakkında da soruları cevapladı. 8 yıllık dönemde ulaştırma alanında 112 milyar lira yatırım yapıldığını ifade eden Yıldırım, bütçedeki yüzde 4 olan oranın yüzde 29'a çıkmasını beraberinde getirdiğini dile getirdi. 15 bin kilometrelik bölünmüş yol hedefinin bu ay tamamlanacağına işaret eden Yıldırım, bölünmüş yolların yıllık 8,7 milyar TL'lik bir tasarruf sağladığına dikkat çekti.

3. KÖPRÜ İÇİN TARİH 10 OCAK 2012
Ankara-Niğde otoban projesine öncelik verildiğini söyleyen Yıldırım, "3. köprü için dünya ekonomik krizi sebebi ile finans bulma konusundaki sıkıntılar sebebi ile ertelemeler oldu. 10 Ocak 2012'de tekliflerin netleşmesini bekliyoruz. İzmir, Aydın, Denizli'den şehirler arası bisiklet yolu talepleri var." dedi.

PKK İNTERNET ÜZERİNDEN HABERLEŞİYOR BİLGİSİ YANLIŞ
Binali Yıldırım, PKK'nın internet üzerinden haberleştiğine ve bunun önlenmesi için bir çalışma başlattığımıza dair söylentilerin doğru olmadığını kaydetti. Yerli uçak için Brezilya dahil bir çok ülke ile görüşüldüğünü vurgulayan Yıldırım, "Burada önce denenmiş bir modelin üretimi, sonra kendimize özgün tasarımlarla bir üretime geçilmesini hedefliyoruz." diye konuştu.
Ankara metrosu için eylül ayında değerlendirmeleri bitireceklerini aktaran Bakan Yıldırım, 2-3 yılda hizmete açmayı hedeflediklerini aktardı. Ankara-İstanbul hızlı tren seferlerinin 2013 yılında başlayacağını söyleyen Yıldırım, Ankara'dan İstanbul'a 3 saat içinde ulaşılacağını dile getirdi.
İletişim ve internetin depremden en az etkilenmesi için altyapı güçlendirmeleri yapıldığını vurgulayan Bakan Yıldırım, acil haberleşme altyapısının hazırlanması içinde ayrıca çalıştıklarını belirtti. Siber saldırılar konusunda Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın sürekli çalıştığını söyleyen Yıldırım, bu konuda proje dahilinde 30 bin kullanıcılı saldırı denemelerinin başarı ile atlatıldığını ifade etti.
TÜRKSAT'ın e-devlet ve kamu yedeklemelerini gerçekleştirdiğini söyleyen Yıldırım, ikinci yedekleme için Konya'da altyapı oluşturulduğunu açıkladı. Yıldırım, Türkiye'nin iletişimde yıllık 101 milyar dakikadan 150 milyar dakikaya çıktığını ve Avrupa'da 4. olduklarını sözlerine ekledi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.