Bakan Yıldırım: Yerel yönetimler ideolojik düşünerek ayak bağı olmasınlar

21 Ağustos 2011 Pazar 23:07
Bakan Yıldırım: Yerel yönetimler ideolojik düşünerek ayak bağı olmasınlar






Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Diyarbakır'daki çalışmalara işaret ederek, "Diyarbakır'ın kalkınması için her türlü desteği veriyoruz. Yeter ki yerel yönetimler ayağımıza bağ olmasınlar. Bu yerel yönetimler geniş düşünsün. Biraz geniş düşünsünler. İdeolojik düşünmeyi bıraksınlar. İdeolojik düşüncenin Diyarbakır'ın ne bugününe ne de yarınına hiçbir faydası yok." dedi.
Bakan Yıldırım ve Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Organize Sanayi İşadamları Derneği'nın (DOSİAD) iftar ve sertifika dağıtım törenine katıldı.
Diyarbakır'a daha önce iki önemli işyeri için açılışa geldiğini hatırlatan Bakan Yıldırım, Diyarbakır'daki terör ve şiddet sarmalının ortadan kalkmasıyla Diyarbakır'ı kimsenin tutamayacağının kaydetti. Diyarbakır gibi dinamik bir şehirde terörün ortadan kalkmasıyla performansın katlanacağını söyleyen Bakan Yıldırım, bu şehrin tek ihtiyacının huzur olduğunu vurguladı.
Tek hedefin hepimizin bir olması için uğraştıklarını dile getiren Yıldırım, ülkenin bugünkü durumunun değil gelecekteki durumunun daha önemli olması gerektiğine işaret etti.
Bölgede sağduyu ve huzurun hakim olması halinde Türkiye'nin de huzurlu olacağına kaydeden Yıldırım, şunları söyledi: "Türkiye'nin birlikte kalkınması demektir. El ele verip çalışacağız. Bu badirelerin üstesinden geleceğiz. Bu durumdan ne Diyarbakırlı ne Adanalı ne de İstanbullu memnun ne de 74 milyon vatan evladı memnun. Bir an önce bu belanın def olmasını hepimiz istiyoruz. İnşallahta bunu başaracağız. İstiyoruz ki bütün bu işler yapılırken vatandaşımız mağdur edilmesin."

"TERÖRDEN ZARAR GÖRENLERE ŞU ANA KADAR 2,2 KATRİLYON VERİLDİ"
Terörden zarar görenlere şu ana kadar 2,2 katrilyon destek verildiğini dile getiren Bakan Yıldırım, bunun 650 trilyonunun Diyarbakır'a verildiğini anlattı. "Terör de olmasın, böyle bir destek de..." diyen Yıldırım, "Hiçbirimiz böyle bir para istemiyoruz. Tek hedefimiz hepimiz bir olacağız." diye konuştu.
Yıldırım, ayrıca, Organize Sanayi Bölgesi'ni tren hattına bağlamak gerektiğini söyledi.
Diyarbakır'da yapılan çalışmalarla ilgili olarak projelerin de devam ettiğini ifade eden Yıldırım, havaalanıyla ilgili sorunların devam ettiğine işaret etti. Dış uçuşların yapılamadığını anlatan Yıldırım, "İstiyoruz ki Diyarbakır'ın havaalanı neyse Ankara'nın ve İzmir'in de havaalanı o olsun. Öyle bir havaalanı istiyoruz. Karar verdik noktayı koyduk. Bu sene içinde ihalesini yapıp Diyarbakır'a yaraşır bir havaalanını yapacağız." şeklinde konuştu.
Diyarbakır'ın sıkıntılara rağmen Türkiye ihracatının üstünde bir il olduğu vurgusunu yapan Yıldırım, şunları kaydetti: "2009'da 115 milyon dolar, 2010'da ise 165 milyon dolar ihracat yapılmış. Organize Sanayi de yer yok. 100 tane yatırımcı şu an yer bekliyor. Bir Organize yetmez, ikincisini de inşallah kuracağız. Her Organize Sanayi ekmek kapısı, aş kapısıdır. Bu Diyarbakır'ın kalkınması için atılan bir adımdır."
Diyarbakır'a 86 kilometrelik büyük bir çevre yolunun yapılacağı müjdesini veren Yıldırım, Seyrantepe Kavşağı yönünde 8 tane kavşak yapılacağını belirtti.

"YETER Kİ YEREL YÖNETİMLER AYAĞIMIZA BAĞ OLMASINLAR"
Diyarbakır'a yatırımların artarak devam edeceğini kaydeden Yıldırım, yerel yönetimlerin geniş düşünmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Yeter ki ideolojik düşünmesinler biraz geniş düşünsünler. İdeolojik düşünmeyi bıraksınlar. İdeolojik düşüncenin Diyarbakır'ın ne bugününe ne de yarınına hiçbir faydası yok. Olsa olsa Diyarbakır'ın yıllarının heba olmasına neden olur. Gelecek olan hizmetlerin gecikmesine neden olur. Bunu da hiçbir Diyarbakırlının hoş göreceğini düşünmüyorum." ifadelerini kullandı.
Konuşmalardan sonra iftarlarını açan bakanlar, mermer eğitimi gören 75 gence sertifikalarını verdi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.