Bakan Yıldız: Türkiye´nin yakaladığı başarının kaynağı manevi güç

13 Aralık 2012 Perşembe 22:24
Bakan Yıldız: Türkiye´nin yakaladığı başarının kaynağı manevi güç






GAZİANTEP (CİHAN)- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye´nin yakaladığı başarının sırrının, ekonomik istikrar ve aldıkları manevi güçten kaynaklandığını söyledi.

Bakan Taner Yıldız, Gaziantep'de Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD)´ın düzenlediği 'Gaziantep 2012 Altın Yıldız' ödül törenine katıldı. Şehitkamil Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen ödül töreninde sanayi ve bürokrasi alanında başarı gösteren kişilere ödül veren Bakan Yıldız, burada yaptığı konuşmada Türkiye´nin büyümeye karar verdiğini ve bu büyümeyi özel sektör ile yapmaya kararlı olduğunu ifade etti.

Uluslararası alanda Türkiye´nin yakaladığı başarının sırrının ne olduğunun kendilerine sorulduğunu dile getiren Bakan Yıldız, bu sırrın ekonomik istikrar ve aldıkları manevi güç olduğunu kaydetti. Manevi güç olmadan başarının yakalanamayacağı vurgulayan Yıldız şunları söyledi: Bu ülkenin idaresine irade koyan yapı bu son on yıl içerisinde bütün sektörlerin gelişmesinden daha önde olabilecek, daha üstünde olabilecek bir siyasi istikrarı ortaya koydu. Bize gittiğimiz uluslararası toplantılarda soruyorlar. Siz bu başarıyı nasıl yakaladınız? Verdiğiniz rakamlarda herhangi yanlışlık yok değil mi? diye soruyorlar. İkinci kez, üçüncü kez bu rakamları aldıkları oluyor. Biz diyoruz ki iyi bir niyet, yakıcı bir gayretle çalışıyoruz. Ama aynı zamanda manevi destek de alıyoruz. Çünkü o manevi desteği almadan böyle bir başarının tek başına rakamlara temellendirilmesi ve rakamlara dayandırılması gerçekten çok güç.

Dünyada 1.4 milyar insanın enerji ve elektrikle hala tanışmadığını belirten Yıldız, Güney Afrika sahrasını Ekvatordan aşağı baktığımızda Güney Afrika´yı hariç tutarsak 890 milyon nüfusun kullandığı elektriğin toplamı, 19 buçuk milyon nüfuslu New York´un kullandığı elektriğe denk. Yani adaletin tesis edilemediği yalnızca bir enerji sektöründen örnek verdim. Birçok sektörden bu örneği vermek mümkün. diye konuştu.

TÜMSİAD Başkanı Hasan Sert ise dünyada yaşanan ekonomik krizde ABD'nin yatağa düştüğünü, Türkiye'nin ise hapşırarak krizi atlattığını söyledi. Dünyada huzur adasının Türkiye olduğunu vurgulayan Sert, dünyada yaşanan krize rağmen Türkiye'nin yıldızının parladığını ifade etti. Sert, Bu başarının arkasında seçkin illerimiz yer alıyor. Bu illerin başında da Gaziantep geliyor. Gaziantep ülke ekonomisini sırtladı götürüyor. açıklamalarında bulundu.

Konuşmaların ardından iş ve bürokratik alanda başarı gösteren 25 kişiye ödülleri takdim edildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.