Bakanlık peynir üretim tesislerinde denetimleri artırdı

18 Ekim 2012 Perşembe 13:51
Bakanlık peynir üretim tesislerinde denetimleri artırdı






ANKARA (CİHAN)- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bazı peynir türlerine hayvan iç yağı katıldığı yönünde haberler üzerine peynir üretim tesislerinde denetimleri artırdı.

Koniyla ilgili bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde çeşitli basın yayın organlarında bazı peynir türlerine hayvan iç yağı katıldığı yönünde haberler yer aldığı belirtilerek, şöyle denildi:

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak süt ve süt ürünleri imal eden işyerlerine yönelik üretmiş oldukları tüm ürünlerin Türk Gıda Mevzuatı'na uygun olup olmadığını tespit etmek maksadıyla rutin denetim ve kontroller gerçekleştirilmektedir. Şu ana kadar yapılan bu kontrol ve denetimlerde haberde iddia edildiği gibi bir durum tespit edilmemiştir. Ancak bakanlığımız konuyu bir ihbar olarak değerlendirerek tüketicinin yanıltılması ve haksız rekabetin önlenmesi amacıyla konuyla ilgili harekete geçmiş olup, peynir üretim tesisleri başta olmak üzere denetim ve kontrollerini artırmıştır. Yapılan kontrollerde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılması halinde kamuoyuyla paylaşılacaktır.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.