BAKİAD: Bartın IPARD kapsamına alınmalı

11 Aralık 2012 Salı 14:24
BAKİAD: Bartın IPARD kapsamına alınmalı






BARTIN (CİHAN)- Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) Başkanı Birol Dikyurt AB katılım öncesi yardım aracı olan Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) çerçevesinde AB'den gelecek fonlarından Bartın´ın yararlanması gerektiğini söyledi. IPARD kapsamında bulunan 42 ilin içerisinde Bartın´ın yer almadığına dikkat çeken Dikyurt, AB hibelerinden Bartınlı üretici, sanayici ve çiftçilerin de yararlandırılmasını istedi.

Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdülsetter Bayram, Bitkisel Üretim ve Sağlığı Şube Müdürü Nuri Erikli ve AB - BAKKA Proje Birimi görevlilerinden Ziraat Mühendisi Barış Ata´dan oluşan heyet, BAKİAD´a iade-i ziyaret gerçekleştirdi. Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdülsetter Bayram ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve BAKİAD işbirliği ile 2013 yılı Mart ayında yapılması planlanan `Tarımda Ortak Akıl Toplantısı' öncesinde bu ziyaretin daha da anlamlı olduğunu söyledi. Bartın´ın toprak yapısının, verimliliğinin ve hangi ürünün nerede ne kadar yetiştirilmesi gibi hususların ölçülerek çiftçilere yol haritası sunulabilmesi adına Toprak Analiz Laboratuvarının mutlaka kurulması gerektiğini ifade eden BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt ilin toprak ve su kaynaklarının kirletilmeden sürdürülebilir tarım için toprak analiz laboratuvarının önemli olduğunu vurguladı.

BARTIN IPARD PROGRAMINA DAHİL EDİLMELİDİR

Bartın tarımının gelişmesi için fon yardımı ve desteklerin çok önemli olduğunu ifade eden BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, Bartın´ın bu desteklerden yararlanmaması için hiçbir neden yok. Etrafımızdaki iller bu fonlardan yararlanıyor. Bartın´ımızın yüzde 65´i kırsal kesimden oluşmaktadır. 2013 yılında programa dahil olmamızla birlikte bireysel yatırımcılar, AB fon kaynaklı olarak hibeler alabilecekler. Böylelikle tarımsal ekonomimiz canlanmış olacak, kentimiz eskiden olduğu gibi üretim merkezi olabilecektir. dedi.

260 KÖYDE 260 EĞİTİM-ÜRETİM

Kendilerine hayırlı olsun ziyaretleri yapan STK´lara iade-i ziyaret gerçekleştirdiğini ifade eden Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdülsetter Bayram ise BAKİAD Yönetim Kuruluna müdürlüklerinin faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Toprak Analiz Laboratuvarı hususunda çalışmalar yapıldığını dile getiren Abdülsetter Bayram, BAKİAD´ın sık sık gündeme getirdiği toprak analiz laboratuvarını bizler de çok önemsiyoruz. Bartın'ın tarımsal olarak stratejik planını hazırlayıp bu planı hayata geçirmek istiyoruz. Toprak analizi tarım için çok önemlidir bu proje gündemimizdedir. Birim alanında en yüksek verimi alan ürünlere, üretim şekline dönüştürmemiz gerekiyor. Konuyla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Bartın´ın IPARD kapsamına alınması için de çalışmalarımız var. AB hibelerinden Bartınlı üretici, sanayici ve çiftçilerimizin yararlanmasını arzulamaktayız. Bartınlıların tarıma dayalı üretime ilgisi ve destekleri bizleri memnun ediyor. Kadın çiftçilerimiz tarıma oldukça ilgililer. Ülkemizin çoğu yerinde kadınlarımız ekonomik ve sosyal potansiyellerini sergileme noktasında ilimiz seviyesinde değiller. Tarımsal faaliyetlere ve fuarlara katılımlar memnuniyet vericidir. `Her köyde eğitim-üretim´ sloganıyla 260 köyde 260 eğitim programları düzenleyerek çiftçi eğitimlerini gerçekleştireceğiz. Ayrıca işadamı ve sanayicilerden STK´lardan her zaman işbirliği, destek, proje ve öneri beklemekteyiz.

Çalışma ve projelerinden dolayı Bartın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdülsetter Bayram ve ekibine teşekkür eden BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt ise üretim, istihdam ve kentin gelişmesi adına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdülsetter Bayram ve beraberinde heyetin ziyaretinde ayrıca BAKİAD Başkan Yardımcısı Aydemir Toksöz, Yönetim Kurulu Üyeleri Cihat Çakır, Yaşar Bahçıvan, Sabri Karaman, Salih Günay, Yunus Çiftçi ve Genel Sekreter Hasan Önder de hazır bulundu. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmasının ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.