Balıkesir'de yoğun sis görüş mesafesini 10 metreya kadar düşürdü

15 Aralık 2012 Cumartesi 22:58
Balıkesir'de yoğun sis görüş mesafesini 10 metreya kadar düşürdü






BALIKESİR (CİHAN)- Balıkesir'de akşam saatlerinde etkili olan yoğun sis, ulaşımı olumsuz etkiledi. Görüş mesafesi şehir dışında 10 metreye kadar düşerken, şehir içinde ise zaman zaman 40 metreye kadar düştü. Araçlarıyla akşam evlerine dönmek isteyen vatandaşlar zor anlar yaşadı. Meteoroloji yetkilileri, yoğun sis nedeniyle şehir dışında gece saatlerinde görüş mesafesinin 1-2 metreye kadar düşeceğini belirterek, sürücüleri uyardı. Sisin sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceğini bildirildi.

Sabah saatlerinde başlayan sis, akşam saatlerinde etkisini artırdı. Şehir merkezinde akşam saatlerinde görüş mesafesi 40 metreye kadar düştü. Yoğun sis nedeniyle zorlanan araç sürücüleri, sis lambalarını açarak trafikte ilerlemeye çalışıyor. Trafik akışının yoğun olduğu bölgelerde sıkışmalar yaşanırken, trafik polisleri de sürücüleri uyardı.

Meydan Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü Şefi Muhammet Karakoyun, sis hadisesinin Marmara Bölgesi'nde etkili olduğunu belirterek, özellikle Güney Marmara'nın yoğun sisin etkisi altında olduğunu söyledi. Sabah saatlerinde başlayan sis nedeniyle görüş mesafesinin gündüz 1,5-2 kilometreye kadar düştüğünü ifade eden Karakoyun, Gün batımı ve havanın soğumasıyla beraber görüş mesafesi iyice düştü. Gece saatlerinde özellikle şehir dışında görüş mesafesi 1-2 metreye kadar düşebilir. Sürücülerin dikkatli olması gerekiyor. dedi.

Karakoyun, sabah saatlerinden itibaren havanın hızlı bir şekilde açmasını beklediklerini belirterek, pazartesi günü ise bölgede hafif sağanak yağış beklendiğini bildirdi.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.