Balıkesir'e içinde nitelikli liselerin bulunduğu dev Eğitim Vadisi yapılacak

13 Aralık 2012 Perşembe 11:05
Balıkesir'e içinde nitelikli liselerin bulunduğu dev Eğitim Vadisi yapılacak






BALIKESİR (CİHAN)- Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçen yıl ilk kez Batman'da uygulanan 'Eğitim Vadisi' projesi Balıkesir'de de yapılacak. Balıkesir merkezde toplam 600 dönüm arazi üzerine yapılması planlanan ve üniversite yerleşkelerine benzeyen 'Eğitim Vadisi'nde yurt, yüzme havuzları, spor salonları da olan nitelikli liseler bulunacak. Bandırma ilçesindeki proje ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın planladığı 33 projeden birisi olacak.

Proje ile asgari 100 dönümlük alan tespit edilerek, üzerine nitelikli liselerin bulunduğu yerleşkeler oluşturuluyor. Sosyal alanları ve spor tesisleriyle üniversite yerleşkesine benzeyen 'Eğitim Vadileri'nde orta öğrenime yönelik eğitim alanları da kuruluyor.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, projenin geçen yıl görev yaptığı Batman'da ilk kez uygulandığı belirterek, bu ilde 135 dönümlük bir arazi üzerinde uygulanan 'Eğitim Vadisi' projesinin Balıkesir'de de hayata geçirileceğini söyledi. Vali Turhan, projenin 81 ilde uygulama aşamasında olduğunu kaydetti.

Proje hakkında bilgi veren Vali Turhan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın son yıllarda uyguladığı proje ile asgari 100 dönümlük alanların tespit edilip, nitelikli liselerin bu alanlarda toplandığını bildirdi. Ayrıca sosyal alanları ve spor tesisleriyle adeta bir üniversite yerleşkesine benzer orta öğrenime yönelik bir eğitim alanı hedeflendiğinin altını çizen Vali Turhan, Bu proje Balıkesir'de de uygulanacak. Merkezdeki Eğitim Vadisi, Üçpınar köyü yakınlarında 600 dönümlük bir arazi üzerine yapılacak. Söz konusu arsanın ifraz işlemleri tamamlandı. dedi.

10 YIL İÇİNDE ÜÇÜNCÜ ÜNİVERSİTE OLMALI

Projenin eğitime yeni bir ivme kazandıracağına işaret eden Vali Ahmet Turhan, Bandırma'daki projenin ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın planladığı 33 projeden birisi olduğunu bildirdi. Merkezde yapılması planlanan projenin yeni başladığını aktaran Vali Turhan, Merkezde 3-4 okulumuzda derslik açısından sorunumuz var. Bu okullarımızda ikili eğitim yapıyoruz. Dersliklerin bir kısmında öğrenci sayısı fazla. Yeni liselerin yanında mevcut liseleri de buraya taşıyacağız. Merkezdeki bu okullarımızı da ilkokula dönüştüreceğiz. Bu Eğitim Vadileri her şeyden önce eğitimin kalitesi açısından önemli. Bu alanlar, kamu yatırımlarının yanında özel sektörün de okullar yapabileceği bir alanlar. dedi.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ)'nin 38 bin öğrenci kapasitesiyle önemli bir eğitim merkezi olduğunu hatırlatan Turhan, üniversite ve sanayi arasındaki işbirliğinin eksik olduğu tespitinde bulundu. Tekno Kent'in kurulmasıyla üniversite ve sanayiyi buluşturup ortak hareket ettirdiğinizde yeni markalar ortaya çıkacaktır. diyen Vali Turhan, önümüzdeki 5-6 yıl içinde ikinci üniversite, 10 içinde ise üçüncü üniversitenin hayata geçirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.