Balyoz sanığı Göktürk'ün Türkiye'ye iadesinin istendiği iddia edildi

13 Aralık 2012 Perşembe 12:51
Balyoz sanığı Göktürk'ün Türkiye'ye iadesinin istendiği iddia edildi






LEFKOŞA (CİHAN)- Balyoz Darbe Planı davasında 13 yıl 4 ay hapis cezası alan ve Kıbrıs´ta olduğu tespit edilen emekli Kurmay Albay Turgay Bülent Göktürk'ün Türkiye´ye iadesinin istendiği iddia edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün, muhacerat kayıtlarıyla KKTC'de olduğu kesinleşen Turgay Bülent Göktürk'ün Türkiye´ye iadesi için resmi yollardan ilk adımı atmaya hazırlandığı öne sürüldü. İddiaya göre, Türkiye'deki yetkililer resmi olarak Göktürk´ü KKTC´den talep edip gerekenlerin yapılması için çalışmalara başlayacak. Göktürk'ün KKTC'deki varlığının kesinleşmesinin ardından Mağosa Polis Siyasi Şubesi de konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Muhacerat kayıtlarına bakıldığında Göktürk'ün 18 Eylül 2012´de adaya girdiği ve bu tarihten sonrada adadan ayrılmadığı gözüküyor.

ÜNİVERSİTEDE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ VERİYORMUŞ

Turgay Bülent Göktürk'ün KKTC'de bulunan Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olduğunun ortaya çıkmasının ardından DAÜ yetkilileri Turgay Göktürk'ün DAÜ'de çalıştığını doğruladı. DAÜ Rektörlüğü tarafından yapılan yazılı açıklama, 2008 yılından bu yana Üniversitemizde Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersini veren söz konusu eleman hakkında resmi kaynaklardan bilgi gelmesi durumunda değerli basın mensuplarımıza gerekli açıklama yapılacaktır. denildi.

Balyoz Davası kapsamında Göktürk 13 yıl 4 ay hapse çarptırılmıştı. Göktürk tutuklu yargılandığı davada kararın açıklanmasını beklerken kalp krizi geçirmiş, hastaneye kaldırılmıştı. İddianamede firari Göktürk´ün suç tarihinde Kara Harp Akademisi´nde öğretim görevlisi olduğu belirtiliyor. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.