Barzani PKK ile buluştu

Terör örgütü PKK'ya koyduğu mesafeyi ilk kez kaldıran Mesut Barzani, Mahmur Kampı'nda ilginç bir görüntü vermeyi de ihmal etmedi

14 Ağustos 2014 Perşembe 08:20
Barzani PKK ile buluştu






Barzani PKK ile buluştu

IŞİD'in eline geçen ve iki gün denetiminde kalan Mahmur Kampı'nın geri alınması sarısanda Barzani'ye bağlı peşmerge güçlerine destek veren PKK'lı teröristlerle, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani bir araya geldi. Örgüt yöneticileri ile ilk kez görüntülenen Barzani, Mahmur Kampı'nın geri alınmasından dolayı PKK'lı teröristlere teşekkür etti.


Barzani, Mahmur kampını denetim altına alan PKK'lı yetkililerle bir süre görüşme yaparak, kasabanın kurtarılmasındaki çabalarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Kasabada incelemeler yapan Barzani, peşmerge komutanlarından bilgi aldı. Barzani Mahmur'u savunan peşmergelerle bir süre sohbet ederek, teşekkür konuşması yaptı.
 
Barzani, daha sonra Türkiye'den göç edenlerin yerleştiği ancak IŞİD saldırısı nedeniyle boşalan Mahmur Kampı'nı da ziyaret etti. İki gün IŞİD'in denetiminde kalan Mahmur Kampı dün  PKK'lılar tarafından ele geçirilmişti. Kampta PKK yetkilileriyle bir evde görüşme yapan Barzani, Mahmur savunmasına peşmergelerle birlikte IŞİD'e karşı savaşmaları nedeniyle örgüte teşekkürlerini sundu.

 
Barzani, Mahmur'daki PKK'nın Cihan kod adlı askeri yetkilisiyle de bir süre sohbet etti ve Mahmur ve çevresinde IŞİD güçleriyle Kürdistan'ın savunma birlikleri arasında devam eden çatışmalara ilişkin bilgi aldı. Barzani bu ziyarette ilk kez PKK'lılarla görüntü verdi. (Milliyet)
 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.