Başbakan Ahmet Davutoğlu; Üç siyasi parti, 3 konuda anlaştı

Anayasa ve TBMM iç tüzük maddelerinin değiştirilmesi konusunda parti liderleriyle görüşen Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün de TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı ziyaret etti

06 Ocak 2016 Çarşamba 18:56
Başbakan Ahmet Davutoğlu; Üç siyasi parti, 3 konuda anlaştı






Davutoğlu; Üç siyasi parti, 3 konuda anlaştı


Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP
ve MHP ziyaretlerinin ardından bugün yaptığı açıklamada üç konuda uzlaşma sağlandığını duyurdu. Davutoğlu TBMM Başkanı ile yaptığı görüşmenin ardından önemli bilgiler verdi.  Davutoğlu, "12 Eylül Anayasası'nı kaldırmak, iç tüzük reformları ve Vize muafiyeti konusunda AK Parti, CHP ve MHP anlaşmış durumdadır." dedi.

İŞBİRLİĞİ İÇİN ANLAŞTIK

Bu görüşmede Kılıçdaroğlu ile 3 konuda mutabakata vardık; 12 Eylül anayasasını kaldırmak için birlikte çalışma. Meclis'in daha etkin ve süratli aynı zamanda denetime açık şekilde iç tüzük reformların yapılması. Vize muafiyeti başta olmak üzere AB reformlarında işbirliği yapma konusunda anlaştık. Ardından Sayın Bahçeli ile görüştüm. Aynı konularda kendisiyle de mutabık kaldık. Şuanda 3 siyasi parti bu 3 konuda anlaşmış durumdadır. Anayasa ve İçtüzük bundan sonra Meclis içinde yürütülmesi gereken süreçlerdir. Yani yürütme olarak biz görevimizi yapıp muhalefetle ortak bir zemin oluşturduk, şimdi artık görev Meclis'in görevidir.

BAHÇELİ VE KILIÇDAROĞLU'NA TEŞEKKÜR

Sayın Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile görüştük. Kendilerine teşekkür ediyorum. Konuları açık yüreklilikle ele aldık.


"HDP HATASINDAN DÖNEBİLİR"

HDP bir hata yaptı, ama şimdi Meclis Başkanımızın yapacağı çağrıyla hatadan dönebilir. HDP, Meclis Başkanımızın yapacağı çağrıya da 'hayır' derse yine samimiyetsiz olur. HDP de yaptıkları sorumsuz açıklamalardan da memnun değildir. Biz HDP'yi zorla anayasa komisyonuna sokacak değiliz. Anayasa Komisyonu'nda ne kadar esnek, özgürlükçülüğe açıksak, kamu düzeninin korunmasında da o kadar tavizsiziz. Bu Meclis Türkiye'yi kuran, düşman işgalini söküp atan Meclis'tir, onların terörüne, şiddetine bu Meclis yol vermez.

HDP'LİLERİN DOKUNULMAZLIĞI

Kimsenin milletvekili zırhına sığınarak toplumun kaderini yok sayacak uygulamalar içine girmesine müsamaha göstermeyiz. Eğer açık bir suç işleniyorsa,isyan çağrıları yapılıyorsa,terör teşvik ediliyorsa bu dokunulmazlık zırhı içinde yapılamaz. Milletvekili sıfatıyla teröristlere silah taşıyan varsa gereği yapılır."


Başbakan Ahmet Davutoğlu
, yeni anayasa görüşmeleri çerçevesinde TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Davutoğlu, "12 Eylül Anayasası'nı kaldırmak, iç tüzük reformları ve Vize muafiyeti konusunda AK Parti, CHP ve MHP anlaşmış durumdadır." dedi.

"BÜTÜN SİYASİ PARTİLER SİVİL ANAYASA VAADİNDE BULUNDU"

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Anayasa konusunda önemli girişimlerde bulunduk. 33 yıldır kimsenin memnun olmadığı anayasa halen gündemde. Bu nedenle katılımcı ve güçler ayrılığı prensibine dayanan insan onurunu öne çıkaran yeni bir anayasa fikriyle halkın önüne çıktık. Bütün partiler sivil anayasa vaadinde bulundu.

12 Eylül Anayasasından memnunum' diyene kimse rastlamadı. Sivil anayasa vaadinde bulunmayan bir parti ve hükümet yok. Anayasa mutabakatla çıkarılması gereken bir metindir. Yeterli sayımız olmuş olsa dahi mutabakat gayreti içinde olurduk. Sayın Genel Başkanlara söylediğim gibi bu metin herkesin içine sinmesi gereken bir metin. Geçmişte böyle düşünülmüş olsaydı bu duruma gelinmezdi.

HDP RANDEVUSUNUN İPTAL EDİLMESİ

HDP'nin eş başkanları bu randevuların talebine yakışmayan açıklamalar yaptılar. Ben muhatabımda ciddiyet ve samimiyet ararım. Bu ciddiyeti gösteren Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile görüşmeler gerçekleştirdik.


Son Güncelleme: 06.01.2016 19:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.