Başbakan Erdoğan, Konya´da 89 açılış yapacak

14 Aralık 2012 Cuma 13:07
Başbakan Erdoğan, Konya´da 89 açılış yapacak






KONYA (CİHAN)- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mevlana´nın 739. Vuslat Yıldönümü etkinliklerinin 17 Aralık´a kadar devam ettiği Konya´da pazar günü bir dizi açılışı gerçekleştirecek. Erdoğan, Konya Ovası´nın sulanabilir araziyi artırabilmek için yıllardır yapımı devam eden Mavi Tünel Projesi ile Bağbaşı Barajı´nın yanı sıra yeniden düzenlenen Türbe Önü Meydanı´nın açılışını yapacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek 89 yatırımın değerinin 95 milyon TL olduğu belirtiliyor. Pazar günü saat 13.00´da başlayacak Başbakan Erdoğan´ın yapacağı toplu açılıştaki diğer önemli yatırımlar şu şekilde Zindankale Katlı Otoparkı, İl Halk Kütüphanesi, Aslım Katı Atık Depolama Sahası ve Elektrik Üretim Tesisi, hanımlar lokalleri, aile sağlığı merkezi, 23 alt ve üst geçit, restorasyonu tamamlanan 56 tarihi eser. pazaryeri ve parklar´

Pazar gecesini Konya´da geçirecek olan Başbakan Erdoğan, pazartesi günü ilk olarak 2012 Konya Ekonomi Ödülleri törenine katılacak. Erdoğan´ın Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Sanayi Odası, Vergi Dairesi Başkanlığı ve SGK İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa organize ettiği törenin ardından, milletvekilleri, belediye başkanları ve parti yöneticileriyle bir araya gelmesi bekleniyor.

Erdoğan´ın son olarak pazartesi günü Hazreti Mevlana´nın 739. Vuslat Yıldönümü Anma törenleri kapsamındaki Şeb-i Arus törenine katılacağı belirtiliyor. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.