Başbakan Erdoğan'dan Esed'e: Zulm ile abat olunmaz

23 Ağustos 2011 Salı 22:19
Başbakan Erdoğan'dan Esed'e: Zulm ile abat olunmaz






Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'e seslenerek, "Zulm ile abat olunmaz. Zulm ile abat olmak isteyenler akıttıkları kanda boğulurlar." dedi.
Erdoğan, bayram dolayısıyla Suriye'deki kanın durması için dua ettiğini ifade ederek, "Libya'daki kardeşlerimiz o arzuladıkları güne an be an yaklaşıyorlar. Bu bayramda da barışın kardeşliğin taçlandığı yer olsun. Yemen, Bahreyn, Tunus, için yapıyorum. Tüm İslam alemi için tüm insanlık için bu duayı yapıyorum." diye konuştu.

Ankara-Konya arasında yarın yolcu taşımaya başlayacak olan YHT'nin Konya Garı'ndaki açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, bayram öncesi büyük müjdeyle Konya'ya geldiklerini aktardı. Söz siyaseti değil eser siyaseti yaptıklarını kaydeden Erdoğan, YHT ile Türkiye'nin tarihi, coğrafyası için yeni bir dönem başladığını şu sözlerle ortaya koydu: "Mevlana'nın şehri Konya ile Hacı Bayram'ı Veli'nin şehri Ankara birleşiyor. Selçuklunun başkenti Konya ile Cumhuriyetimizin başkenti Ankara arasındaki mesafe kalkıyor. 7 milyon vatandaşımızın yaşadığı iki büyük şehir bağlanıyor. Kendi medeniyet tarihimizde aramızdaki mesafe kalkıyor."

Erdoğan, tıkanan yolların açılacağını aşılmaz yollar aşılacağını dile getirerek, vatandaşlara şu çağrıda bulundu: "Ama istikamet doğru yol üzre olmaktır. Son nefesimize kadar da bu istikametten ayrılmak istemiyoruz. Doğru yol üzere olanların işleri kolaylaşıyor. Bugün 4,5 yıl gibi kısa sürede, 8 ayda test sürüşlerini tamamladık." dedi.

BAHÇELİYE MESAJ: BUYRUN İSTİFADE EDEBİLİRSİNİZ
Başbakan Erdoğan, 12 Haziran seçimleri öncesinde Ankara Konya hızlı tren vaadini beyannamesine koyan MHP Lider Bahçeli'ye isim vermeden yüklendi. Erdoğan, "Daha hızlı tren yapıldığından haberi yok. Birileri Konya ile Ankara arasına hızlı tren hattı yapacağız demişti. Hadi şimdi müjde veriyoruz bundan istifade edebilirsiniz." dedi.

ADAMLARIN HIZLI TRENİNİ KONUŞURDUK
Yüksek Hızlı Tren'in Türkiye'de yaşayanlar için bir hayalden ibaret olduğunu belirterek şu açıklamalarda bulundu: "Avrupa'ya gidenler 'adamlar yapmış kardeşim' diye söze başlarlardı. Adamların bir hızlı trenleri varmış saatte şu kadar hızla rüzgar gibi gidermiş diye masal gibi anlatırlardı. Başkalarının masallarını dinlerken bizde kendi düşlerimizi kurduk. Böyle işler yapabilir miyiz diye hayal ederdik. Allah'a hamd olsun hayaller gerçek oldu. Bizim millete duyduğumuz sevda dağları deldi."

EMİNE ERDOĞAN'A YÜZÜK HEDİYE EDİLDİ
Yüksek Hızlı Tren açılışı için Konya Gara gelen Emine Erdoğan'a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bir bayan Emine Erdoğan'a parmağındaki yüzüğü çıkarıp hediye etti. Emine Erdoğan'da verilen yüzüğü kabul edip parmağına taktı. Vatandaşların sıkıntılarını dinleyen Emine Erdoğan, korumalarına vatandaşların dertlerini not ettirdi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.