Başkan Altepe: Türkiye'nin en önemli meselesi kentsel dönüşüm

14 Aralık 2012 Cuma 13:10
Başkan Altepe: Türkiye'nin en önemli meselesi kentsel dönüşüm






BURSA (CİHAN)- Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye´nin en önemli meselesinin kentsel dönüşüm olduğunu belirtti. Altepe, Kentsel dönüşüm çalışmalarının medya ve halkla ilişkiler ayağı ne kadar başarıya ulaşırsa, halkımızın değişim ve dönüşüme yönelik inancı da o oranda artacaktır. dedi.

Marmara Belediyeler Birliği'nin (MBB) Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) işbirliğiyle düzenlediği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da desteklenen ´Medya ve Halkla İlişkiler Boyutuyla Kentsel Dönüşüm Sempozyumu´ İstanbul Yıldız Sarayı'nda yapıldı. Kentsel dönüşüm ve medya ilişkilerinin tüm boyutlarıyla ele alındığı sempozyumun açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, medya temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, vatandaşı kentsel dönüşüme inandırmanın, uygulamanın başarıya ulaşması açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Demokrasilerde halka rağmen icraat yapılamayacağına, halkın kentsel dönüşüme dâhil edilmesinin her zaman birinci öncelik olması gerektiğine dikkat çeken Başkan Altepe, vatandaşın eğitim ve tespitle başlayan, doğru adımlarla pekişen kentsel dönüşüm çalışmalarına kolaylıkla dahil edilebileceğini vurguladı.

Bakanlık, belediyeler ve özel sektörce üretilen projelerin halka iyi anlatılamaması durumunda sürekli problemler çıkacağını dile getiren Başkan Altepe, Doğru yapılmış kentsel dönüşüm çalışmalarının başarıya ulaşması için medya ve iletişim planlamalarının da doğru yapılması gerekiyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarının medya ve halkla ilişkiler ayağı başarıya ulaşırsa, halkımızın değişim ve dönüşüme yönelik inancı da artacaktır. diye konuştu.

Toplantıların hedefinin 'ortak aklı harekete geçirmek ve MBB'ye üye belediyelerin sıkıntılarına daha etkili çözüm üretmek' olduğunu kaydeden Altepe, kentsel dönüşüm sempozyumu gibi toplantılarla üye belediyeler arasında yardımlaşma ve dayanışmayı geliştirmek, görüş alışverişinde bulunarak tecrübe paylaşımını sağlamak istediklerini anlattı.

Toplumsal değerlerin en önemlilerinden olan istişare ve meşveret kültürünün bu tür toplantılarda kök salarak geliştiğini anlatan Altepe, Yerel seçimlere kısa bir zaman kala yaptığımız bu tür organizasyonlar, bir yandan üye belediye başkanlarımızı hizmet yolunda teşvik ederken bir yandan da onlara moral ve motivasyon desteği sağlamaktadır. şeklinde konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM TÜRKİYE'NİN MESELESİ

Kentsel dönüşümün sadece Marmara Bölgesi'nin değil bir bütün olarak Türkiye'nin problemi olduğunu vurgulayan Altepe, hem estetikten hem de fen ve mühendislik kurallarından mahrum yapı stoklarının yalnızca şehirleri değil buralarda yaşayan insanların sosyal hayatlarını ve iç dünyalarını da tehdit ettiğini ifade etti.

Sağlıksız mekânlarda sağlıklı nesillerin yetişmesinin mümkün olmadığını kaydeden Altepe, şunları kaydetti: Bu bakımdan 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü Hakkındaki Kanun, yapacağımız çalışmalar açısından büyük önem taşımaktadır. Kanunun uygulanmasına dair bugün burada yapacağımız görüşmeler, bizlere önemli bir perspektif kazandıracaktır.

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek de konuşmasında, kentsel dönüşüm çalışmaları yapılırken şehir bilinci oluşturulmasının önemine değindi.

İnsanlara yaşadıkları şehirleri benimsetecek enstrümanlar sunarak kentsel dönüşüm çalışmalarının kolaylaştırılabileceğini söyleyen Yüksek, bilinç ve sevginin her işin başı olduğunu, oluşturulacak şehir bilincinin kentsel dönüşüm çalışmalarını her an kontrol altında tutacağını ifade etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, sempozyumun 1. oturumunda medyanın duayen isimlerinden Mehmet Ali Birand, İsmail Küçükkaya, Mahmut Övür, Ali Cağatay ve Abbas Güçlü ile kentsel dönüşüm konusunu tartıştı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.