Başkan Nazlıoğlu: Dünya ülkelerinde global kriz etkisini sürdürüyor

13 Aralık 2012 Perşembe 17:32
Başkan Nazlıoğlu: Dünya ülkelerinde global kriz etkisini sürdürüyor






YOZGAT (CİHAN)- Yozgat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (YASİAD) Başkanı Rahmi Nazlıoğlu, dünya ülkelerinin hala küresel krizin etkisinde kaldığını, Türkiye´nin ise bundan en az etkilenen ülke olduğunu söyledi.

Ülkenin ekonomik durumu hakkında değerlendirmede bulunan YASİAD Başkanı Rahmi Nazlıoğlu, iş adamları olarak particilik gütmediklerini, ama ülkede sosyal ve ekonomik anlamda önemli gelişmelerin yaşandığını da görmek gerektiğini belirtti. Başkan Nazlıoğlu, Gözden kaçmayan bir gerçek var, ülkemiz son 10 yılda büyük bir gelişim süreci yaşadı. Başta ekonomi olmak üzere birçok alanda yakalanan istikrar devam ediyor. Sadece Yozgat´ta değil tüm Türkiye´ye büyük hizmetler yapıldı. Avrupa'da söz sahibi bir ülke konumuna geldik. dedi.

Avrupa Birliği'nin Türkiye´yi üye ülke olarak almamak için oyaladığını ifade eden Nazlıoğlu, şöyle konuştu: Ülkemiz yıllarca ekonomik açıdan Avrupa´dan geri diyerek bizi üye yapmamak için oyalandı. Bugün AB ülkelerinin içinde bulunduğu durum belli, AB üyesi komşumuz Yunanistan, Portekiz, İspanya ve Güney Kıbrıs Rum kesimi ekonomik çöküntü içerisinde ve hala kurtarılmayı bekliyor. Artık onların bu iddialarının doğru olmadığı ekonomimizdeki gelişmeler ve ülkemizdeki yatırımlarla kanıtlanmıştır. Bugün sanayi ve inşaat sektöründe yatırımlar artarak devam ediyor. Türkiye bugün uluslar arası alanda rekabet eden şirketleriyle hızla yükselen ekonomik bir güç haline geldi.

Ülkede yaşanan bu gelişmelerin yeni anayasanın hayata geçirilmesi ile daha da hız kazanacağı değerlendirmesinde bulunan Nazlıoğlu, Yeni anayasanın hazırlanıp uygulanmasıyla ben inanıyorum ki Türkiye bambaşka bir ülke haline gelecek. Bütün engeller, bütün setler yeni anayasa ile yıkılacaktır. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin son günlerde terörle etkin mücadelesini takdirle izliyoruz. Özlediğimiz ve beklediğimiz tablo da zaten budur. Buna paralel olarak savunma sanayisinde yapılan yatırımlar ise askeri gücümüzü güç katacaktır. İnşallah yarınlarımız bugünden daha güzel olacak. ifadelerini kullandı.

YASİAD olarak iş adamlarına yönelik farklı etkinlikler düzenlediklerini de kaydeden Başkan Nazlıoğlu, şunları kaydetti: Bizler YASİAD olarak sürekli seminerler ve konferanslar düzenleyerek, ilimizdeki iş adamlarımızı bilgilendirmeye yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlimizdeki iş adamlarımızla birlikte gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında geziler düzenleyerek, oralardaki iş adamları ile bir araya gelerek yatırım noktasında neler yapabiliriz diye fikir alışverişinde bulunuyoruz. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.