'Başkanlığım gidecek diye üzülmüyorum, vatandaş daha iyi hizmet alacak'

14 Aralık 2012 Cuma 09:24
'Başkanlığım gidecek diye üzülmüyorum, vatandaş daha iyi hizmet alacak'






BALIKESİR (CİHAN)- Balıkesir İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Ramazan Bahçavan, büyükşehir olan 13 şehirdeki il özel idaresi ve İGM'lerin kapanacağını belirterek, 2014 yılında kapıya kilit vuracağız. Başkanlığım gidecek diye üzülmüyorum. Vatandaşlarımız bu işten kazançlı çıkacağı için bu duruma kesinlikle üzülmüyoruz. Daha iyi ve hızlı hizmet alacaklar. Bizim kapanmamız çok doğru bir karar. İyi ki bizi kapattınız. dedi.

Bahçavan, Balıkesir'in büyükşehir olmasıyla 2014 Mart ayında İGM'nin kapısına kilit vurulacağını belirterek, Bu süreçte mal varlıkları, personelin durumu, bize bağlı olan 892 köy, kapatılacak beldelerin mal varlıkları ve personelleriyle ilgili olarak valiliğimizin gözetiminde izleme ve koordinasyon birimi kurulacak. Bu birimin vali yardımcısı gözetiminde bütçesi olacak ve planlama yapacak. Balıkesir merkezde kurulacak iki yeni ilçenin binaları, kaymakamlıklar gibi konuları ele alacak. dedi.

Zengin sayılabileceklerini ifade eden Bahçavan, Balıkesir'in en işlek caddesinde iki büyük iş merkezi, muhtelif noktalarda dükkânlar ve arsaları olduğunu söyledi. Söz konusu binaların bir kısmına kaymakamlık ya da belediye yapılabileceğini aktaran Ramazan Bahçavan, Bu planlamaları, izleme ve koordinasyon birimi yapacak. İl Özel İdaresi'nin bütün val varlığı, yeni yasayla büyükşehir belediyesine kalacak. Belki borçlarımız da kalacak. Gerçi bizim borcumuz yok, bu yıl sadece 30 milyon lira borçlanacağız. Onu da sadece köy yollarının yapımı için kullanacağız. 20 gün süren bütçe görüşmeleri sonrasında İl Özel İdaresi'nin 2013 yılı toplam yatırım bütçesi 73 milyon 300 bin lira olarak belirlendi. diye konuştu.

Balıkesir İl Özel İdaresi'nin toplam 582 çalışanı bulunduğu bilgisini veren İGM Başkanı Ramazan Bahçavan, ayrıca 62 İGM üyesi bulunduğunu hatırlattı: Balıkesir 2014 yılından itibaren büyükşehir belediyesi olduktan sonra bu kadrolar açıkta kalacak. İzleme ve koordinasyon biriminde, yeni kurulacak iki kaymakamlık ve belediyelerde görev alabilirler.

'ÇOK İYİ DÜŞÜNÜLMÜŞ BİR KANUN'

Balıkesir'in son İGM başkanı olarak tarihe geçeceği söyleyen Ramazan Bahçavan, Kesinlikle başkanlığım gitti diye üzülmüyorum. Çok iyi düşünülmüş bir kanun. Bütün mülki sınırlardaki hizmeti belediye yapacağı ve karar mekanizmaları daha rahat çalışacağı için çok iyi oldu. Belediyelerde karar almak, kararları uygulamak çok rahat olacak. Kapanmamız çok doğru bir karar. Bu sistemin aksayan tarafları çoktu. Bize ya tam yetki vereceksin ya da kapatacaksın. Bu bütçeyle işleri yapamıyoruz. Büyükşehirle birlikte ilin bütçesi de artacak. Paranın olduğu yerde hizmet de olur. İGM'ler kapatıldıktan sona Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi, daha geniş katılımla güçlü bir yapıya kavuşacak. 80 ile 100 arasında meclis üyesi olacak. Her ilçeden üye bulunacak. İlçe belediye başkanları, doğal üye olacak. Belediye meclis üyelerinin son derece vasıflı, konusunda uzman olması gerekiyor. değerlendirmesinde bulundu.

Balıkesir'de, büyükşehir belediyesi olmasıyla beraber Karesi ve Altıeylül adında iki yeni ilçe kurulacak. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.