Başkent polisi kaçakçılık operasyonunda 26 kişiyi gözaltına aldı

20 Aralık 2011 Salı 14:02
Başkent polisi kaçakçılık operasyonunda 26 kişiyi gözaltına aldı






ANKARA (CİHAN)- Ankara polisi, üç ayrı operasyonda kaçakçılık ve dolandırıcılık yapan 26 kişiyi gözaltına aldı.Operasyonda 51 bin paket kaçak sigara ve paha biçilemeyen 67 adet tarihi eser ele geçirildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda doğu illerinden Ankara'ya kaçak malzeme getiren şebekenin izine rastladı. Şebekeyi takibe alan ekipler Samsun Yolu, Ulus ve Kızılay'da yaptığı operasyonlarda 51 bin 413 paket sigara, 8 bin 509 adet cep telefonu aksesuarı, 399 adet kol saati, bin 180 adet cinsel gücü artırıcı hap, 60 bin 600 adet sigara filtresi, 3 bin 895 adet puro ve 360 adet parfüm ele geçirildi. 

BİZANS VE ROMA DÖNEMİNE AİT 67 TARİHİ ESER ELE GEÇİRİLDİ
Mali polis tarafından gerçekleştirilen diğer bir operasyonda ise, Roma, Bizans, Selçuklu, Ortaçağ, Grek, İslami Avrupa ve M.Ö. 1000 yıllarına ait 67 adet tarihi eser ele geçirildi. Konuyla ilgili Ü.B., Ş.O., S.Y., D.E. ve M.K. gözaltına alındı. Zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardından savcılık tarafından serbest bırakıldı. Ele geçirilen paha biçilemeyen tarihi eserler ise Anadolu Medeniyetler Müzesi'ne teslim edildi. Ekipler, ayrıca parada sahtecilik suçundan Kamerun uyruklu Jonas Sadie Fako ile Davut U., Cavit U., Murat K.'yı gözaltına alındı. Yakalanan 3 zanlının Kamerun uyruklu Fako tarafından dolandırıldığı ortaya çıktı. Polis, 522 adet 100 ABD doları, 150 adet 500 Euro ve 7 bin adet ABD doları ebadında kesilmiş dolandırıcılık amaçlı siyah renkli para kağıdı ele geçirildi. Yakalanan şahıslardan yabancı uyruklu zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.