Basketbol'da Avrupa Şampiyonu Gençler oldu

Ümit Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası final maçında İspanya'yı 65-57 yenen Türkiye, şampiyon oldu.

20 Temmuz 2014 Pazar 22:35
Basketbol'da Avrupa Şampiyonu Gençler oldu






Basketbol'da Avrupa Şampiyonu Gençler oldu

 

Yunanistan'ın Girit Adası'ndaki Heraklion kentinde oynanan final maçı, karşılıklı basketlerle başladı. İspanya'nın Abalde ve Guillermo Hernangomez ile bulduğu sayılara Cedi Osman karşılık verince, ilk 4 dakika 9-9 berabere geçildi. Pota altında daha etkili oynamaya başlayan ve ribaundlarda üstünlük kuran İspanya, milli takımın hızlı hücumlarına da engel olunca, 9. dakikaya 17-12 önde girdi. İlk periyot da İspanya'nın 18-14 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci periyoda iyi başlayan ve üst üste üçer sayılık basketler bulan Türkiye, Deniz Çevik'in 3 sayılık basketiyle 13. dakikada 23-21 öne geçip, 16. dakikada farkı 6 sayıya (29-23) çıkardı. Ay-yıldızlılar, kenardan gelen oyuncuların skora katkıda bulunmasıyla, ilk yarıyı 35-28 önde kapadı. İlk yarı boyunca milli takımda kenardan gelen oyuncular 13 sayı üretirken, İspanya ise sadece 4 sayı bulabildi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.