Başkomiserin parmağını ısıran sanığa 9 yıl 7 ay hapis

14 Aralık 2012 Cuma 13:07
Başkomiserin parmağını ısıran sanığa 9 yıl 7 ay hapis






İSTANBUL (CİHAN)- Başbakan Erdoğan'ın katıldığı bir açılış töreninde protesto eylemine katılan sanıkların yargılandığı dava karara bağlandı. Aralarında bir başkomiserin parmağını ısırdığı belirtilen sanığın da yer aldığı 6 sanık terör örgütü üyeliğinden 7 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı. Parmak ısıran sanığa kasten yaralamadan da 2 yıl 1 ay hapis verildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın katıldığı bir hastane açılışı sırasında yapılan protesto gösterisinde Başkomiser Turan Çelik´in serçe parmağını ısırarak kopardığı iddia edilen Ali Ekber Kalender´in de aralarında bulunduğu 6 sanığın yargılandığı davada mahkeme kararını verdi.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi´ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Ali Ekber Kalender, Celal Önkoyun, Müslüm Gönül, Murat Sur, Sevinç Bozdağ ve Sezgin Dereli katılmadı. Sanıkların avukatı Barkın Timtik, müvekkillerinin beraatine karar verilmesini istedi. Avukat, aksi durumda davanın veya verilecek cezanın ertelenmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, 6 sanığı terör örgütü üyeliğinden 7 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, ayrıca sanıklardan Ali Ekber Kalender´e müşteki Başkomiser Turan Çelik´e yönelik eyleminden dolayı `kasten yaralama´ suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi.

Tüm sanıklar hakkında `toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet´ ve `terör örgütü propagandası yapma´ suçundan da dava açıldığı belirtilen kararda, suça konu bu eylemin `Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi´ kanunu kapsamında olduğu gerekçesiyle bu yönden davanın ertelenmesine karar verildi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.