Başkonsolos Dere, Neonazilerin trenden attığı genci ziyaret etti

20 Aralık 2011 Salı 14:09
Başkonsolos Dere, Neonazilerin trenden attığı genci ziyaret etti






Türkiye'nin Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk ve Konsolos Berati Alver, bir süre önce 10 kişilik Neonazi grup tarafından dövüldükten sonra trenden atılan Osman Dere'yi (21) evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Dere, saldırı sonrası beş gün hastanede tedavi gördükten sonra taburcu edilmişti.

Osman Dere'den saldırı ile ilgili bilgi alan Öztürk ve Alver olayın takipçisi olacaklarını belirtti. Her iki toplumun da yaşanan bu tür olaylara karşı duyarlı olunması gerektiğine vurgu yapan Öztürk, artık insan hakları ve hoşgörünün okullarda ders olarak verilmesi gerektiğine işaret etti.

Türkiye'nin bu konuda duyarlı olduğunu dile getiren Devrim Öztürk, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Neonazi cinayetlerinden mağdur aileleri tek tek ziyaret ederek devletin hassasiyetini ortaya koyduğunu ifade etti. Öztürk ayrıca bu tür acil durumlar için Dışişleri Bakanlığı'nın bir çağrı merkezi oluşturduğunu hatırlattı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.