Başörtülü kızlara saldıran kadına 12 yıl hapis istendi

İstanbul Karaköy’de yolda yürüyen başörtülü kısa saldıran Semahat Y. hakkında 12 yıl 8 aya kadar hapsi istendi.

26 Kasım 2019 Salı 13:55
Başörtülü kızlara saldıran kadına 12 yıl hapis istendi







Başörtülü kızlara saldıran kadına 12 yıl hapis istendi



İstanbul Karaköy’de yolda yürüyen iki başörtülü kıza saldıran Semahat Y. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, tepki çeken saldırıyı gerçekleştiren Yolcu hakkında 12 yıl 8 aya kadar hapis talep edildi.


Edinilen bilgilere göre, İstanbul Karaköy'de 15 Kasım'da Semahat Y. isimli şüpheli yolda yürümekte olan iki başörtülü kıza saldırmıştı. Kameraya yansıyan saldırı sonrasında kızların şikâyeti üzerine Semahat Y. hakkında soruşturma başlatıldı. Şüpheli Semahat Y., tutuklandı.

 
SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Soruşturma kapsamında ifade veren Semahat Y., hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek görüntülerdeki kişinin kendisi olmadığını, o gün Karaköy'e hiç gitmediğini öne sürdü.

12 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Yürütülen soruşturmayı tamamlayan savcılık, şüphelinin aralarında daha önce hiçbir irtibat ve husumet bulunmayan şikâyetçilere karşı sırf dini inançları gereği giyindikleri başörtüsü nedeni ile öne sürülen eylemleri gerçekleştirdiğini belirtildi. Şüphelinin, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek, hakaret, tehdit ve kasten Yaralama" suçlarından 4 yıl 8 aydan 12 yıl 8 aya kadar hapsi talep edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.