Batman Şehitleri uğurlanıyor; Gözyaşları sel oldu

Türkiye Batman'da şehit düşen 8 askeri bugün ebedi yolculuğuna uğurluyor. Batman'dan memleketlerine gönderilen şehitlerimizin naaşları vatandaşlar tarafından karşılanıyor.

05 Ekim 2018 Cuma 14:56
Batman Şehitleri uğurlanıyor; Gözyaşları sel oldu






Batman Şehitleri uğurlanıyor; Göz yaşları sel oldu


Batman'ın Gercüş ilçesinde dün operasyona giden askeri aracın geçişi sırasında yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının teröristler tarafından infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 8 askerden 4'ünün cenazesi bugün sabah saatlerinde düzenlenen uğurlama töreni ile toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi..

Batman'ın Gercüş ilçesinde dün sabah terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen 8 asker için uğurlama töreni düzenleniyor. Batman'daki Hava Üs Komutanlığı'ndaki basına kapalı olarak düzenlenen ilk cenaze uğurlama törenine, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Valisi Ahmet Deniz, Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'in yanısıra kamu kurum yöneticileri, askeri erkan, şehitlerin silah arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİTLERİN ÖZGEÇMİŞLERİ OKUNDU

Şehit naaşlarının katafalka konulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunun ardından şehitlerin özgeçmişi okundu. İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Hamit Bal'ın yaptığı konuşmanın ardından, şehitler için dua okundu. Daha sonra da şehit uzman çavuşlar, Ömer Ulus Yiğit İzmir'e, Yahya Şen Kırıkkale'ye, Uğur Göksu Samsun'a ve Süleyman Aydın'ın cenazesi ise Isparta'ya uğurlandı.

DÜN AKŞAM 4 ASKERİN CENAZESİ UĞURLANMIŞTI

AA'nın haberine göre dün akşam, şehit askerler Özgürcan İnce Ankara'ya, Neşet Gök Eskişehir'e ve Ali Hekim'in cenazesi toprağa verilmek üzere Antalya'ya gönderilmişti. Saldırının yaşandığı bölgede, kaçan teröristlerin yakalanması için 2 gündür havadan ve karadan başlatılan operasyonlar sürüyor. Sarp dağlık bölge olan Mardin, Siirt ve Batman kırsal alanında havadan İHA ve SİHA ile yer yer de drone ile bölge didik didik aranıyor. Saldırıda yaralanan bir askerin ise tedavisinin ise sürdüğü belirtildi.


"BİZİM HAYALLERİMİZİ, UMUTLARIMIZI ÇALDILAR"

Samsunlu Şehit Jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu için Ladik ilçesinde tören düzenlendi. Törende şehit Göksu’nun yakınları gözyaşlarını tutamadı. Şehidin annesi Fidase Göksu ve nişanlısı Nesrin Atağ, tabutun önündeki fotoğrafı öperek gözyaşı döktü. 
Nişanlısının kamuflajını giyen ve tabuta sarılarak ağlayan Nesrin Atağ, "Sana söz verdim. Dimdik ayaktayım. Hainleri sevindirmeyeceğim. Bizim hayallerimizi çaldılar. Umutlarımızı çaldılar” diye feryad etti.
Şehidin ağabeyi ve mahalle muhtarı olan Seyitahmet Göksu ise kardeşinin tabutuna sarılarak, “Benim de evlatlarım var. Onları da asker olarak yetiştireceğim. O şerefsizleri sevindirmeyeceğim” diye konuştu. İlçede bulunan Merkez Camii'nde cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu için helallik alındı. Göksu daha sonra dualar eşliğinde toprağa verildi. 
Cenazeye, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Samsun Valisi Osman Kaymak, MHP Gurup Başkan Vekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, AK Parti Samsun milletvekilleri Ahmet Demircan ve Orhan Kırcalı, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, MHP İl Başkanı Taner Tekin, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar ve askeri erkan katıldı.


ŞEHİT OKAN DİNÇER'İN CENAZESİ, BALIKESİR'E GETİRİLDİ...

Batman'da terör örgütünün el yapımı patlayıcılı (EYP) saldırısı sonrasında şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Okan Dinçer'in na'şı Balıkesir'e getirildi. Şehit Okan Dinçer'in şehadet haberi doğup büyüdüğü Balıkesir'in Bigadiç ilçesine bağlı Bademli kırsalını yasa boğdu. Şehidin cenazesi Balıkesir 9. Ana Jet Üs Komutanlığı'na uçakla getirildi. Cenazeyi Balıkesir il protokolü ve şehidin yakınları karşıladı. Şehidin cenazesi defin işlemleri için Bademli Köyü'ne götürüldü.

ŞEHİT ALİ HEKİM, ISPARTA'DA TÖRENLE UĞURLANIYOR...

Patlamada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Hekim (24), memleketi Isparta’da askeri törenle son yolculuğuna uğurlanıyor. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çatak, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Burdur Valisi Hasan Şıldak Isparta Garnizon Komutanı Piyade Komando Albay Bilgin Çetinbağ, devlet erkanı ile çok sayıda vatandaş ve şehidin yakınları katılıyor. Şehidin cenazesi cuma namazının kılınmasının ardından Isparta Garnizon Şehitilği’nde toprağına verilecek.


ŞEHİT NEŞET GÖK'ÜN CENAZESİ, REŞADİYE CAMİİ'NE GETİRİLDİ

Eskişehirli Jandarma Uzman Çavuş Neşet Gök'ün naaşı, cenaze namazının kılınacağı Reşadiye Camii’ne getirildi. 
Uçakla Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı’na dün akşam getirilen Şehit Gök’ün Türk bayrağına sarılı naaşı, askeri törenle karşılandı. Cenaze namazına Şehit Neşet Gök'ün yakınları ve protokol dışında katılmak isteyen vatandaşlar da cami avlusunu doldurdu.

Son Güncelleme: 05.10.2018 12:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.