Bavyera'da silahlar kontrol edilmiyor

18 Ekim 2012 Perşembe 15:40
Bavyera'da silahlar kontrol edilmiyor






MÜNİH (CİHAN)- Almanya'nın Bavyera eyaletinde şahsa ait silahların hemen hemen hiç kontrol edilmediği ortaya çıktı. Bavyera Radyo ve Televizyonu'nun 96 silah denetleme dairesinden 15'inde yaptığı araştırmaya göre memurlar çok az çıktığı kontrollerde de silah sahiplerini önceden haberdar ediyor.

2010 yılında Almanya'da silah sahiplerinin sadece yüzde 4'ünün kontrol edildiği istatistiklere yansırken, resmi daireler personel eksikliğinden şikayetçi.

Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, özel silahların kontrol edilmesi konusunda harekete geçecek bir durum olmadığını savundu. Anamuhalefetteki Sosyal Demokrat Parti (SPD) ise, silahların daha sıkı kontrol edilmesi için daha fazla memurun göreve alınmasını talep etti. SPD'nin silah uzmanı Harald Schneider, 2002 yılında Erfurt ve 2009 yılından Winnenden şehirlerinde gerçekleştirilen silahlı saldırı olaylarının ardından silah yasasının sertleştirildiğini, fakat buna rağmen Bavyera'da silahların yeterince kontrol edilmediğini söyledi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.