Bayanlar hem meslek öğreniyor, hem aile bütçesine katkı sağlıyor

14 Aralık 2012 Cuma 13:02
Bayanlar hem meslek öğreniyor, hem aile bütçesine katkı sağlıyor






GÜMÜŞHANE (CİHAN)- Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, herhangi bir mesleği olmayan genç kız ve kadınlara meslek öğretmek ve istihdam imkanı sağlamak amacıyla açılan gümüş işlemeciliği kursunu ziyaret etti.

İl merkezinde ve köylerde yaşayan genç kadın ve kızların Halk Eğitimi Merkezi'ndeki kurslarda gümüş işlemeciliği mesleğini öğrendiğini belirten Vali Mayda, Bu işten aynı zamanda belli bir ücret kazanarak, aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Adını Türkçe 'gümüş' ve Farsça 'hane' kelimelerinden alan Gümüşhane geçmişte topraklarından çıkarttığı gümüş madenini şimdi işleyerek il ekonomisine katkı sağlamaktadır. dedi.

Kurs ile ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş da 2005 yılında Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü'nde 20 kursiyerlik gümüş atölyesi kurulduğunu belirtti. Bu atölye için Ankara Beypazarı´ndan usta öğretici getirtilerek kurslara başlandığını anlatan Aktaş, Atölyemizde telkari, gümüş işlemeciliği, takı yapımı olmak üzere 16 kurs açıldı. Bu kurslara 242 kursiyer devam etti, 188´i kursları başarı ile bitirerek belge aldı. açıklamasında bulundu.

Atölyede şu an hasır bilezik kursunun devam ettiğine değinen Aktaş, şunları aktardı: Atölyede gümüş kolye, broş, gerdanlık, yüzük, küpe, kemer ve bilezik üretimleri yapılmaktadır. Gümüş işlemeciliği kursuna devam eden her kursiyere Gümüşhane Belediyesi tarafından teşvik amaçlı ayda 100 lira harçlık verilmektedir. Ayrıca kurumumuz tarafından da kursiyere ürettikleri gümüş işleri karşılığında gram başı 60 kuruş ücret ödenmektedir. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.