Bayanlar voleybolda Süper Kupa, Eczacıbaşı Vitra'nın oldu

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:13
Bayanlar voleybolda Süper Kupa, Eczacıbaşı Vitra'nın oldu






ANKARA (CİHAN)- Bayanlar voleybolda Eczacıbaşı Vitra, Galatasaray Daikin'i 3-0 yenerek Spor Toto Süper Kupa'yı kazandı.

Ankara Başkent Spor Salonu'nda oynanan Süper Kupa maçında, kupa Galatasaray Daikin'e set vermeden yenen Eczacıbaşı Vitra'nın oldu. Geçen yıl da kupayı alan Eczacıbaşı Vitra, böylece üst üste 2. kez kupanın sahibi oldu.

Geçen yılın hem lig şampiyonu hem de Türkiye Kupası'nı kazanan takım olan Eczacıbaşı Vitra, Türkiye Kupası finalisti Galatasaray ile karşı karşıya geldi. Maça hızlı başlayan taraf Galatasaray Daikin, 6-4 öne geçmesine rağmen, setin ortasında tempoyu arttıran Eczacıbaşı, ikinci teknik molaya 16-15'lik skorla önde girmeyi başardı. Eczacıbaşı, setin sonlarında da Galatasaray'ın oyundan düşmesiyle seti 25-19 kazanarak 1-0 öne geçti. İkinci sette Eczacıbaşı, ilk teknik molaya 8-4 önde girerken sarı kırmızılılar farkı kapatmayı başardı. Setin ortalarında Galatasaray, 16-16 ile rakibini yakalasa da Eczacıbaşı seti 25-18'le kazanmayı başardı ve durumu 2-0'a getirdi.

Son set ise tamamen Eczacıbaşı Vitra'nın üstünlüğüyle geçildi. İlk teknik molaya 8-6, ikincisine ise 16-11'lik skorla üstün giren turuncu-beyazlılar, seti de 25-19 alarak maçı 3-0'lık skorla kazandı. Eczacıbaşı, böylece üst üste 2. kez kupanın sahibi oldu.

Eczacıbaşı'na kupayı Neslihan ile Şaşkova'nın etkili oyunu getirirken, Galatasaray ise Calderon'un smaçları ile ayakta durmaya çalıştı.

Bu arada yine aynı saatlerde Ankara'da oynanan kadınlar basketbolda Cumhurbaşkanlığı Kupası karşılaşmasında Galatasaray ile Fenerbahçe'nin karşı karşıya geliyor olmasından dolayı Galatasaray taraftarlarının Süper Kupa maçına ilgi göstermedikleri gözlendi. Eczacıbaşı Vitra'yı ise kalabalık bir taraftar grubu destekledi.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.