BEBKA, 6 üniversite ile işbirliği protokolü imzaladı

18 Ekim 2012 Perşembe 13:10
BEBKA, 6 üniversite ile işbirliği protokolü imzaladı






BURSA (CİHAN)- Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), faaliyet gösterdiği bölgedeki 6 üniversite ile işbirliklerinin geliştirilmesi, karşılıklı tecrübe paylaşımı ve ortak çalışma alanlarını belirleyen hususları düzenleyen işbirliği protokolü imzaladı.

BEBKA merkez ofisinde düzenlenen imza törenine BEBKA Yönetim Kurulu Başkanı Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. R. Ali Sürmen, Bursa Orhangazi üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri, Anadolu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aziz Özcan katıldı.

BEBKA Genel Sekreteri Dr. Mehmet Sait Cülfik, 2011 yılı proje teklif çağrısı kapsamında hazırlanan projelerde üniversite-sanayi ve üniversite kamu işbirliğini desteklemek amacıyla üniversite işbirliği içeren projelere ek puan verildiğini açıkladı. Cülfik, proje hazırlayan kurumların ve firmaların üniversitelerden destek alması için önemli bir etki oluşturan bu uygulama olumlu sonuç verdiğini söyledi. Dr. Cülfik, projelerde üniversite işbirliğine gidilmesinin hem proje kalitesinin yükselttiğini hem de üniversitenin sanayi ve kamu alanındaki bu projelerle uygulama imkanı bulmasının üniversiteye katkı sağladığını belirtti.

BEBKA Yönetim Kurulu Başkanı Bursa Valisi Şahabettin Harput ise geçen yıl teklif çağrıları kapsamında BEBKA'ya teslim edilen 368 projenin yüzde 43'ünde üniversite ile işbirliği yapıldığını kaydetti. Vali Harput, Bu işbirliği, projenin hazırlanması, faaliyetlerin yürütülmesi gibi alanlarda akedemisyenlerden danışmanlık hizmeti alınması şeklinde olabildiği gibi, üniversitenin kurumsal olarak projede ortak ya da iştirakçi olarak yer alması şeklinde de gerçekleşti. Teklif çağrıları değerlendirme sürecinde başarılı olarak destek almaya hak kazanan projelerde de yüksek oranda üniversite işbirliği dikkat çekmektedir. Başarılı projelerin yüzde 47'si proje hazırlık ve uygulama aşamalarında üniversite işbirliği içermektedir. Üniversite ile işbirliği sadece sanayi alanında değil, turizm, sosyal ve çevre projelerinde de göze çarpmaktadır. dedi.

BÖLGEDEKİ 6 ÜNİVERSİTE BİRLİK KURSUN

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ise imza töreninde yeni bir görüş ortaya koydu. BEBKA'nın faaliyet alanındaki 6 üniversitenin birlik kurmasının yararlı olacağını kaydeden Rektör Gönen, Kurulacak birlikle üniversiteler arasındaki işbirlikleri de artacaktır. diye konuştu.

Gönen'in teklifi üzerine BEBKA Yönetim Kurulu Başkanı Bursa Valisi Şahabettin Harput, Olabilir, görüşelim. dedi. Konuşmaların ardından 6 üniversite ile işbirliklerinin geliştirilmesi, karşılıklı tecrübe paylaşımı ve ortak çalışma alanlarını belirleyen hususları düzenleyen işbirliği protokolü imzalandı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.