BEDAŞ´ta teklif, ilk ihaleye göre bir milyar dolar aşağıda kaldı

14 Aralık 2012 Cuma 17:09
BEDAŞ´ta teklif, ilk ihaleye göre bir milyar dolar aşağıda kaldı






ANKARA (CİHAN)- Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş´nin bağlı şirketi olan Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ´deki yüzde 100 oranındaki kamu hissenin özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesi yapıldı. İhaleyi 1 milyar 960 milyon dolar ile Cengiz-Kolin-Limak ortaklığı kazandı. İlk ihalede teklifler 2,99 milyar dolara kadar tırmanmıştı. 2010 yılındaki ihalede söz konusu en yüksek teklifi İşKaya-MMEKA ortaklığı vermişti.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda, Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan'ın komisyon başkanlığında yapılan ihaleye 7 firma katıldı. İhale 910 milyon dolar ile başladı. 1. elemeli yazılı turda en düşük teklifi veren IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, 2. elemeli yazılı turda en düşük teklifi veren Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, 3. elemeli yazılı turda en düşük teklifi veren Aksa Elektrik Perakende Satış AŞ, 4. ve son elemeli turda ise en düşük teklifi veren Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ elendi. Kalan 3 firmayla açık artırmaya geçildi.

Açık artırmada başlangıç tutarı 1 milyar 765 milyon dolar, artırım aralığı ise 5 milyon dolar oldu. Ancak ihaleye katılan firmalar yer yer 10 milyon dolar aralığında artırım yaptı.

Açık arttırmanın altıncı turunda Elsan-Tümaş-Karaçay Ortak Girişim Grubu çekildi. Geriye Park Holding AŞ ve Cengiz- Kolin- Limak Ortak Girişim Grubu kaldı. Ancak, 17'inci tura geçildiğinde, Park Holding AŞ, Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu'nun verdiği 1 milyar 960 milyon dolarlık teklifin üzerine çıkmadı ve ihaleden çekildi.

İstanbul Avrupa Yakası´nda elektrik dağıtım faaliyetini yürüten Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ´nin abone sayısı 4 milyon 202 bin 132, net tüketim miktarı 17 milyon 710 bin 163 MHw, kayıp-kaçak oranı ise yüzde 12,9.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.