Belçika, göçmen istihdamında Avrupa´nın en kötüsü

13 Aralık 2012 Perşembe 17:39
Belçika, göçmen istihdamında Avrupa´nın en kötüsü






BRÜKSEL (CİHAN)- Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında her iki göçmenden birisinin iş bulamadığı tek ülkenin Belçika olduğu ortaya çıktı. Bunun temelinde ise diğer ülkelere nazaran Belçika´daki işverenlerin kendi vatandaşlarına daha fazla öncelik vermeleri yatıyor.

Belçika Merkez Bankası´nın aylık dergisinde yer alan bir araştırmaya göre, Belçika Avrupa´nın göçmen istihdamında `en tembel öğrencisi'. Belçika´da AB dışında doğanların ancak 45,8´inin bir işte çalıştığı ifade edilirken, bu oranın AB ülkeleri arasındaki en düşük seviye olduğu kaydedildi. Araştırmada dikkat çeken bir diğer nokta ise yerli vatandaşlar ile göçmen çalışanların arasındaki oran oldu. Belçika bu konuda da yüzde 20 farkla Avrupa´nın en kötüsü olurken, göçmen kadınların sadece yüzde 37´sinin Belçika´da iş bulabildiği belirlendi.

Göçmen vatandaşlar arasında görülen yüksek işsizliğin temelinde iş dünyasında görülen ayrımcılığa bağlayan uzmanlar, Belçika´daki işverenlerin diğer Avrupa ülkelerine nazaran kendi vatandaşlarını daha fazla tercih etmelerine vurgu yapıyor. Ayrıca düşük eğitim seviyelerinden dolayı göçmen asıllı vatandaşların kamu kurumlarında da yeterince temsil edilmediklerinin altı çiziliyor.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.