Belçika'da terör saldırısı; İstanbul'u kana bulayan Belçikalı terörist Edward Joris!

Belçika tarihinin en kanlı terörist saldırısı bize Osmanlı topraklarında ilk terörist katliamı hatırlattı. İstanbul Yıldız Hamidiye Camii'nde 1905 yılında düzenlenen katliamı Belçika vatandaşı bir teröristin gerçekleştirdiğini biliyor musunuz?

23 Mart 2016 Çarşamba 14:10
Belçika'da terör saldırısı; İstanbul'u kana bulayan Belçikalı terörist Edward Joris!






Belçika'da terörist saldırı ve Edward Joris!

Edward Joris adını bilenleriniz mutlaka vardır. Türk İslam coğrafyasını yakıp kavuran terör ve şiddet belasının mucidi olarak tarihe geçen isimdir. İstanbul'da 21 Temmuz 1905 tarihinde Yıldız Hamidiye Camii'nde gerçekleştirilen kanlı saldırının planlayıcısı hatta tüm masraflarını karşılayan Belçikalı teröristin ta kendisidir.

Edward Joris Kimdir?

Bir süre önce 10 kadar terör örgütünün ortak eylem için birleştiğini hatırlarsanız, o zaman Osmanlı topraklarında faaliyet gösteren tüm Ermeni terör örgütleri tek bir çatı altında toplanmış, Avrupa'da sosyalist örgütlerden destek istemişti.

Bu destek talebine Belçika'dan katılan olumlu cevap veren Edward Joris ya da Charles Edouard Joris'in kimliği son derece karanlık.

Osmanlı İstihbaratı'nın peşini bırakmadığı bu önemli bombacı Yıldız'ı kana bulayarak 35 vatandaşımızın canını alan saldırıda bomba malzemelerinin alımı, ithalı, saklanması yapımı gibi pek çok organizasyonu bizzat yönetmiş, Ermeni teröristlere de kol kanat germiştir.

Singer Dikiş Makinaları'nda memur olarak geldiği İstanbul'da Abdülhamit Han'ı yönelik kanlı suikast girişiminin en önemli zanlısı suçunu itiraf etmiş ve tutuklanmıştır.

HABERİN DEVAM IÇIN TIKLAYIN
Son Güncelleme: 23.03.2016 14:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakkı 2016-03-23 20:41:25

son saldırıda can verenler için inanın bir insan olarak üzülemiyorum, yıllardır teröristlere yataklık eden bu küçük ülkecik avrupadaki kirli ilişkilerin yüzlerce yıldır genel merkezi olmuş durumda, daha beter olsunlar dememek için de kendimi zor tutuyorum