Berat Albayrak istifa etti, kimse haberini yapmadı

Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa haberini, ANKA dışında hiç bir ajansı haber yapmadı, hükümete yakınlığı ile bilinen gazeteler, internet siteleri sus - pus, Türkiye haberleri sosyal medyadan öğrendi.

08 Kasım 2020 Pazar 20:09
Berat Albayrak istifa etti, kimse haberini yapmadı






Berat Albayrak istifa haberini giremediler


Türkiye Cumhuriyeti'nin Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak'ın istifa ettiği yolundaki sosyal medya açıklamasını, iktidara yakınlığı ile bilinen gazete, internet siteleri ve tv kanallarının hiç biri veremedi.

Berat Albayrak'ın istifa haberini iktidara yakınlığı ile bilinen ana akım gazetelerin hiç biri okurlarıyla paylaşmadı. Dün akşam yaşanan istifa konusunda tartışmalar gece boyunca sabaha kadar devam etti. 
Albayrak'ın istifa haberi basılı gazetelerde, iktidara yakınlığı ile bilinen gazeteler içinde sadece Türkiye okurlarına vermeyi görev bildi. 
Sabah, Hürriyet, Akşam, Milliyet, Posta, Yenişafak ve Takvim Gazetesi okurları, eğer internet kullanmıyorsa, Berat Albayrak'ın istifasından henüz haberi yok.
Türkiye'de iktidara yakınlığı ile bilinen medya mecraları en zorlu gecesini yaşıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın sosyal medyadan yaptığı istifa açıklamasını haber olarak giremeyen, okurlarından gizleyen gazete, internet siteleri ile iktidarın sözcülüğüne soyunan bazı sosyal medya hesapları ne yapacağını şaşırdı. 


Yeni Şafak Gazetesi, istifa haberini giren ilk gazete olurken, haberi de silerek kaldıran ilk haber sitesi olarak yerini aldı. 


Sosyal medyada AK Parti politikalarının savunuculuğunu yapan çok sayıda yorumcu konuya açıklık getirmeye çalışırken oldukça zorlandı.

Berat Albayrak'ın istifasını ana akım TV kanalları içerisinde ilk duyuran HaberTürk oldu. HaberTürk Teke Tek Programında, istifa haberini Fatih Altaylı izleyenleriyle paylaştı. 
Bir saat sonra HaberGlobal'de bir futbol programında Gazeteci Candaş Tolga Işık gelişmeleri izleyicileri ile paylaşılırken çoğu politika muhabiri ve politik köşe yazarlarına da habercilik dersi verdi. Işık Albayrak'ın istifasını anlatırken "Konuyu AK Parti ve Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına teyit ettirmek için çaba harcadım" sözleri dikkat çekti. 

HalkTv ve Tele1'de canlı yayınlanan programlarda, istifa haberinin detaylı bilgiler yer aldı


Bazı gazeteciler, istifa haberinin doğru olduğunu yazarken, bazıları ise Albayrak'ın hesabının hacklendiğini iddia etti.


Sabah Gazetesi'nin internette ingilizce yayın yapan bölümü istifa haberine yer verirken Sabah Gazetesi habere halen yer vermedi.


Memurlar.net ise haberin sadece başlığını verirken, haberin içerik bölümüne bir şey yazmamayı tercih etti.


Takvim, Türkiye Gazetesi de uzun süre haberi okurlarına vermekten kaçınırken, Türkiye Gazetesi'nden bazı yazarlar, istifa haberini Twitter hesabından paylaştı. 

Bazı milletvekilleri ise 'Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Albayrak'ın göreve devam etmesini diliyoruz' demekten öteye geçemezken, AK Parti'ye yakın sosyal medya kullanıcıları, istifa iddiasının üzerinden bir saat geçmesine rağmen hiç bir açıklama yapılmamasını hayal kırıklığı ile takip etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Muş: Devam etmesini temenni ediyoruz

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Twitter'dan paylaştığı mesajda, "Bakanımız Sayın Berat Albayrak çok zor bir süreçte görev üstlendi. Kendi ayakları üzerinde duran milli bir ekonomi için önemli adımlar attı. Özverili çalışmalarına bizzat şahidiz. Cumhurbaşkanımızın da tensipleriyle görevinin başında devam etmesini temenni ediyoruz" dedi. 

Son Güncelleme: 09.11.2020 08:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.