Biletix: Biletler, Maliye Bakanlığı'nın onayını taşımaktadır

16 Ekim 2012 Salı 20:49
Biletix: Biletler, Maliye Bakanlığı'nın onayını taşımaktadır






İSTANBUL (CİHAN)- Biletix Bilet Dağıtım, Basım ve Ticaret AŞ, bugün tarihli bir gazetede Bunlar Ne? başlıklı haber sebebiyle yaptığı açıklamada, biletlerin Maliye Bakanlığı'nın onayını taşıdığını bildirdi.

Biletix Bilet Dağıtım, Basım ve Ticaret AŞ, yaptığı yazılı açıklamada, Bunlar Ne? başlıklı habere istinaden doğan hassasiyet çerçevesinde bahsi geçen bazı konularda açıklama yapma gereği duyduklarını kaydederek, şu ifadelere yer verdi:

1. Biletix'in kullandığı tüm biletler ilgili mevzuatın öngördüğü şekilde Perakende Satış Fişi olup Maliye Bakanlığı'nın onayını taşımaktadır. Bu sebeple, hem etkinliklere giriş hakkı vermekte hem de mali bir vesika yerine geçmektedir..

2. Biletlerimizin üzerinde Bilet Bedeli ve Hizmet Bedeli tutarları ayrı ayrı görünür. Tüketici, Biletix'in müşterilerine sunduğu başka hizmetlerden de (taksitle satış, kurye teslimatı vb.) yararlanmışsa, müşteriye bu hizmetler karşılığında ödediği tutarlar için sistem tarafından perakende satış fişi düzenlenir. Yazıda bahsi geçen ve resimleri yer alan belgeler bu belgelerdir ve belgelerin üzerinde açıkça görüldüğü üzere, Bu bir bilet değildir. veya Etkinliklere giriş hakkı vermez ibareleri yer almaktadır.

3. Bahsi geçen belgeler üzerindeki barkodlar, içeriye giriş hakkı veren barkodlardan farklı olarak sadece işlemin referans numarasını içerir ve biletlere göre yönü de farklıdır. Bu barkodlar takip amaçlı olarak kullanılmaktadır ve resimlerde de görüleceği üzere barkodun hemen altında işlemin referans numarası ayrıca yer almaktadır.

4. Biletix etkinlik organizatörlerinin isteği doğrultusunda, geniş alanlı bilet satış hizmeti dışında başka bazı hizmetler de sunar. Turnike bazlı sabit ya da kablosuz el teminali (Hand-held) barkod okuyucular ile giriş kontrol hizmetleri de bu hizmetlerdendir. Biletix giriş kontrol sistemleri sayesinde, etkinliklere biletsiz ya da geçerli olmayan biletlerle girişler engellenir. Biletix, Galatasaray Spor Kulübü'ne giriş kontrol hizmeti vermemektedir. Bu doğrultuda Biletix'in sorumluluğu, ilgili maç için, satışı yapılan tüm biletlere ait giriş hakkı veren barkod bilgilerinin on-line olarak ilgili tedarikçiye aktarılmasından ibarettir.

Biletix sayesinde tüketiciler, izlemek istedikleri etkinliklerin biletlerine, Çağrı Merkezi, Internet, Perakende Satış Noktaları, Banka ATM ağları ve mobil biletleme platformları gibi satış kanallarından yararlanarak, daha hızlı, kolay ve güvenilir yollardan ulaşabilirler. Ayrıca herhangi bir sebeple etkinliğin gerçekleşmemesi durumunda, tüketicilere, ödemiş oldukları bilet bedellerinin iade edilmesi Biletix'in güvencesi altındadır. Her zaman olduğu gibi burada özellikle vurgulamak isteriz ki, taraftarların bilinçlenmesi ve biletlerini mutlaka ve sadece resmi satış kanalları aracılığı ile satın almaları olası mağduriyetlerini engelleyecektir.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.