Bilişim ve teknoloji şirketleri CeBIT için buluştu

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:42
Bilişim ve teknoloji şirketleri CeBIT için buluştu






ANKARA (CİHAN)- CNR Expo Fuar Merkezi'nde 29 Kasım-2 Aralık tarihlerinde 13. kez kapılarını açacak olan CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Sinerji Zirvesi Sektör Buluşmaları'nın bu haftaki durağı Başkent Ankara oldu. Teknokentlere verilen destek ve üniversitelerle işbirliği sayesinde Ankaralı bilişimciler CeBIT Bilişim Eurasia'da yer alacak. Konuyla ilgili olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi bu yıl CeBIT Bilişim Eurasia'ya katılımla Ankara'nın bilişim merkezi olma yolunda önemli bir adım attıklarını belirtti.

CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Sinerji Zirvesi Sektör Buluşmaları kapsamında, JW Marriott Ankara Hotel'de düzenlenen toplantı, bilişim sektörünün üst düzey temsilcilerini bir araya getirdi. Hannover Messe Uluslararası Fuarcılık A.Ş Direktörü Murat Özer'in moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda, Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Recep Tekcan, ATO Bilgisayar Komitesi Başkanı M. Murat Altıok, TÜRKSAT AŞ Genel Müdür Yardımcısı Ali Ok, Türkiye Bilişim Derneği Genel Başkanı Turhan Menteş, CeBIT Sinerji Zirvesi İş Ortağı Semor AŞ. Genel Müdürü Nezih Kuleyin konuşma ve sunumlarıyla yer aldı.

Programda konuşan Hannover Messe Direktörü Murat Özer, geçen yıl CeBIT Bilişim Eurasia'da 120 binin üzerinde ziyaretçi ağırladıklarını, 17 farklı ülkeden katılımcının yer aldığını ve 85 farklı ülkeden yabancı üst düzey ziyaretçiye ev sahipliği yaptığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Recep Tekcan, Başkent Ankara'nın fuara Teknokent'i bulunan üniversitelerle birlikte katılacağını belirtti. İletişim teknolojisi uygulamaları konusunda en önemli kuruluşlarının Mavi Masa olduğunu ifade eden Tekcan, Yüz yüze veya çağrı merkezi şeklinde telefonla iletişim, e-posta ile erişim, sosyal ağlar ile erişim olmak üzere her türlü yolla vatandaş Mavi Masa'ya kentle ilgili şikayetlerini anında yansıtabiliyor. Cevabını da anında alabiliyor. Görme engelliler için düzenlediğimiz engelliler cafe sayesinde de görme engellileri internetten yararlanabiliyorlar diye konuştu. Toplantı sonrası katılımcılar biraya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.